OpenStreetMap

Users' diaries

Recent diary entries

Using OSMand on the road

Posted by joost schouppe on 25 July 2014 in English (English)

There is no navigation app like Osmand. But it is quite complicated. So I made this write-up based on what I've learned over the past two years using it. I wrote it with people like myself in mind: navigating overland trips in third world countries.

Feel free to suggest changes, additions or to copy/paste.

Walking Papers

Posted by dcp on 25 July 2014 in English (English)

Does anyone know what has happened to http://walking-papers.org/ It has stopped responding.

The last print was 29 days ago!

Big hole in the Hautes Fagnes, Belgium

Posted by gerdami on 25 July 2014 in English (English)

Someone made a big hole in the Hautes-Fagnes betwen Eupen and Sourbrodt. Members of relation 308380 might have been deleted by inadvertance. Don't know to repair this mess.

Location: Malmedyer Straße, Jalhay, Verviers, Liège, French Community, Wallonia, 4845, Belgium

#MapLesotho International Mapathon now on - Feel free to jon in

Posted by DaCor on 25 July 2014 in English (English)

So after 2 months of prep, several hundred tweets, emails and facebook posts we're finally here!

Today is #MapLesotho day!

There are mapping parties happening in:

 • Lesotho (2 locations)
 • Ireland
 • Poland
 • Germany
 • USA
 • Canada
 • UK

To help out, go to either the urban or rural mapping task, take a tile and start mapping.

Orust

Posted by kentp on 25 July 2014 in English (English)

Updating the coastline of Orust according to new better satellite data.

Keine AHNUNG was ich hier mache ,...

Posted by Ka Buze on 25 July 2014 in German (Deutsch)

Keine AHNUNG was ich hier mache ,... aber ANFANGEN muss ich ja mal ;-)

Location: Hörde, Dortmund, Regierungsbezirk Arnsberg, Nordrhein-Westfalen, Deutschland

Aw, snap!

Posted by mvexel on 24 July 2014 in English (English)

I'm seeing this all the time now when trying to use iD on my Mac!

snap

What's up? There's a recent bug that seems related. If you're experiencing the same thing, see if you can weigh in there.

It looks like there's a more recent version of iD up here, give it a try if you get crashes as well.

openstreetmap

Posted by cya on 24 July 2014 in English (English)

it's+been+great+creating+a+map

NC 885 does not exist and does not appear to be planned, why is it on the map?

Posted by Ratfink on 24 July 2014 in English (English)

Does anybody know where this NC 885 highway on the map came from? It doesn't exist, and searching the NC DOT website and the web didn't turn up any relevant results for planned projects. It appears it was added by REFJR with no comment about a day ago. I don't want to just undo his hard work, but since I can't find any evidence that he isn't just making things up and adding them to OSM, I'm not sure why these edits shouldn't be reverted. Any input would be appreciated.

скучно в минске в середине лета:(

Posted by Amanda Wolfrix on 24 July 2014 in Russian (Русский)

подскажите, чем можно заняться в июле месяце в солнечный день без денег и смысла вообще куда-либо идти? чем можно заняться дома в одиночестве только чтоб не было желания повеситься под потолком? я просто сгораю от нетерпения!!! я не знаю, что еще можно делать на этом сайте. кроме карты и записей в дневнике я здесь больше ничего не нашла:( если можно комментировать, то расскажите кто-нибудь что-либо интересное) будем ждать:) P. S. я надеюсь, я здесь ни одна на русском балакаю;) всем удачного дня!

Location: Запад, Фрунзенский район, Минск, Беларусь

Tagging

Posted by Bergkristall on 23 July 2014 in German (Deutsch)

2014-07-23 MTB Kühstein - Track Pehersdorf, Gebäude Pehersdorf, Track Verbindung Rampetzreit-Meisingerödt, Nebenstraße Schölling zu Einzelhäusern, Farm Obergahleiten, Kreuzung

Niteroi de Bicicleta

Posted by Niteroi de Bicicleta on 23 July 2014 in Brazilian Portuguese (Português do Brasil)

Sou coordenador do programa Niterói de Bicicleta e pretendo atualizar todas as ciclovias/ciclofaixas e bicicletários da cidade.

Articles about OpenStreetMap

Posted by lib2know on 23 July 2014 in English (English)

Hey :-)

last week i added two articles about editing OpenStreetMap at the webpage of the Andorran Free Software and Free Knowledge Meeting: http://www.andfree.org/creating-maps-on-openstreetmap/ and http://www.andfree.org/how-mapping-in-openstreetmap-makes-fun/

A further article is planned - yet another tutorial to get started with OpenStreetMap.

cheers!

áo cưới đẹp Thiệt Ở TP HỒ CHÍ MINH

Posted by aocuoi121211 on 23 July 2014 in Vietnamese (Tiếng Việt)

14 Tháng Bảy 2014 00:00 Rebecca Pocklington, Anthony Barnes Vận động được mô tả vợ đang mang thai mới của mình như chụp hình cưới đẹp là một "thiên thần" khi cô bước về phía anh xuống lối đi quá dễ thương

1> Những điều chưa biết về áo cưới

Vô địch quần vợt Novak Djokovic chụp hình cưới ngoại cảnh giá rẻ đã cưới người yêu thời thơ ấu đang mang thai chỉ vài ngày sau khi chiến thắng Wimbledon, và mô tả nó như là "một thời điểm hoàn hảo". Vận động 27 tuổi người Serbia sinh trao đổi lời thề với Jelena Ristic trong các căn cứ của Aman Sveti Stefan khu áo dài cưới đẹp nghỉ mát Montenegro, và cho biết người vợ mới của ông trông giống như một "thiên thần" khi cô bước về phía anh. Chúng tôi đang khóc. Djokovic nói Hello! tạp chí: "Nhìn thấy cô lần đầu tiên trong trang phục đám cưới của cô, mỉm cười và đi về phía tôi - cô ấy trông như một thiên thần." Cô dâu - người đang mong đợi đứa con đầu tiên của họ - mặc một chiếc váy bởi Sarah Burton cho Alexander McQueen, nhà thiết kế của nữ công tước của Cambridge của váy cưới. Djokovic nói với tạp chí, trong đó có quyền đến dự buổi lễ: "Tôi đã cố gắng để có mặt trong giây phút đó và ghi nhớ nó tôi đã tập trung vào mình, và nụ cười của cô và em bé của chúng tôi Nó thực sự là một thời điểm hoàn hảo..." Ristic nói: "Tôi đã rất lo lắng và mọi thứ dường như mờ tôi đã nhìn thấy anh qua nước mắt và ngay lập tức bắt đầu khóc khi tôi thấy anh ta..

2> Cảm xúc trong ngày cưới

"Tôi đã rất hạnh phúc và có lẽ có thai làm cho nó khá khó khăn để kiểm soát cảm xúc. Tôi rất may mắn khi có anh trong cuộc sống của tôi. Tôi không thể yêu cầu một đối tác tốt hơn so với anh ta.

"Đám cưới là tất cả mọi thứ chúng tôi hy vọng nó sẽ được. Gia đình của chúng tôi và người bạn thân nhất kết hợp trong một khung cảnh tuyệt đẹp trong lễ kỷ niệm của tình yêu của chúng tôi. Đó là thực sự tình cảm và khó quên đối với chúng tôi."

Các cặp kết hôn vào ngày thứ Năm, chỉ bốn ngày sau khi Djokovic đánh bại Roger Federer trong trận chung kết Wimbledon và dành riêng chiến thắng của ông năm thiết lập - Wimbledon giành chiến thắng thứ hai của mình - để vị hôn thê của mình và "em bé tương lai của chúng tôi". Djokovic nói với tạp chí rằng việc kết hôn trong sự trỗi dậy của chiến thắng của ông đã làm cho nó thậm chí còn đặc biệt hơn. "Tôi kết hôn với người phụ nữ tôi yêu và có cảm giác không tốt hơn," ông nói. "Để giành chiến thắng Wimbledon và bây giờ được chuẩn bị cho cha - tôi không thể yêu cầu nhiều hơn nữa." * Các cuộc phỏng vấn đầy đủ trong phiên bản mới của Hello!, Đó là ra ngay bây giờ

. 3> Tiểu kết áo cưới đẹp của tạp chí

Xin chào! Tạp chí / PA Wire Cấm vận TO 0001 Thứ Hai 14 tháng 7 Tài liệu do Hello! tạp chí của trang bìa của ấn bản mới dia chi chup anh cuoi dep nhất để đi với PA câu chuyện SHOWBIZ Djokovic. THÔNG CÁO BÁO CHÍ HỘI ảnh. Ngày cấp:. Chủ Nhật 13 tháng 7 năm 2014 Quần vợt vô địch Novak Djokovic 27, nói rằng ông "không thể yêu cầu nhiều hơn" sau khi buộc kết hôn với người yêu thời thơ ấu đang mang thai Jelena Ristic chỉ vài ngày sau khi đoạt danh hiệu của người đàn ông tại Wimbledon. Xem PA câu chuyện SHOWBIZ Djokovic. Hình ảnh tín dụng nên đọc: Hello! Tạp chí / PA Wire

Crónica XII Reunión Geoinquietos Sevilla

Posted by MoiArcSan on 23 July 2014 in Spanish (Español)

Tratamos varios temas:

OpenCycleSeville

En primer lugar estuvimos presentando la iniciativa #OpenCycleSeville, una iniciativa que surgió de cara a completar en la medida de lo posible el mapa relacionado con la bicicleta en Sevilla. Ayer se puso la primera piedra de esta iniciativa presentando los resultados de la importación que realizamos de las estaciones de SEVICI, sistema de alquiler de bicicletas públicas de Sevilla y cómo esta información se puede manejar. Lo primero que discutimos fue la diferencia entre los datos de OSM y los de JCDecaux, y cómo llegamos a la conclusión de por qué en el proceso de importación respetamos las paradas posicionadas ya en OSM. Vimos que en ciertas paradas había diferencia de localización siendo la posición de OSM mucho más exacta que la propia de la compañía. Por lo que aquí vimos que nuestro datos de OSM son mejores. Lo segundo que vimos fue una distribución por barrios y cómo se podían extrapolar estos datos.

Los próximos pasos que acordamos con respecto a esta iniciativa fueron:

 • Escribir mensaje a talk-es, lista de distribución de OSM España, para preguntar por qué los hay carriles bici en sevilla marcados como rutas nacionales.
 • Importar los aparcabicis, datos facilitados por la IDE de Sevilla de la Gerencia de Urbanismo.
 • Importar los carriles bicis, datos que está preparando la IDE de Sevilla
 • Importar las fuentes de agua potable, datos que está preparando Andrés Nadal y que provienen de la IDE de Sevilla y de EMASESA.
 • Importar las tiendas relacionadas con la bicicleta, para esto se planteó una iniciativa para implicar a los comerciantes (APROCOM)
 • Estudiar las especies de plantas que desprenden semillas que puedan pinchar las ruedas de las bicicletas

Catastro Sevilla

En segundo lugar estuvimos hablando sobre la iniciativa de Catastro Sevilla y cómo debemos continuar con la misma. Se planteó la necesidad de realizar un taller de importación de datos catastrales para Septiembre, para que los interesados aprendan a importar los datos.

Los próximos pasos que se acordaron fueron:

 • Preparar datos de importación de los municipios de Sevilla
 • Preparar taller para Septiembre de importación de datos catastrales

Mapping Party Sevilla

En tercer y último lugar estuvimos tratando el tema de la Mapping Party de Sevilla. Una de las novedades que presentó Paco fue el aspecto de la página web para el evento y la necesidad de coordinarnos para darle un aspecto visual mucho más nuestro. Otra de las necesidades que surgió es la idea de preparar un blog para colgar noticias relacionadas con Geoinquietos, ya que con el paso del tiempo estamos empezando a generar cada vez más producción y hay que darle visibilidad mediante un blog.

Los próximos pasos que acordamos fueron:

 • Estudiar cambios que se le deben hacer a la página web de la Mapping Party
 • Preparar una cuenta de gmail para Geoinqueitos Sevilla, además de un blog, de blogger, para el grupo.
Location: Nucleo Residencial Los Ángeles, Barrio León, Sevilla, Provincia de Sevilla, Andalucía, 41900, España

osm used and credited

Posted by andy mackey on 23 July 2014 in English (English)

I noticed that mapometer, after a couple or emails and a long wait, added the osm copyright to the osm map. The traveline public transport website have moved over to osm and also credit us and last but not least the BBC had a TV show, I think Dan Snow was in it and they looked at world war one navigation problems by walking around London? they illustrated the problems by using some familiar looking maps. I waited for the credits and OSM were included. I am quite pleased especially when I think back to the few i told about osm who questioned its credibility. Well done everybody.

“Sekatan jalan”

Posted by AkuAnakTimur on 23 July 2014 in Malay (Bahasa Melayu)

Mula-mula ingat bolehlah luangkan masa habis-habisan, terutamanya nak lengkapkan jalan-jalan pekan Alor Setar dan mungkin setakat apa-apa yang boleh ‘trace’ dari Mapbox dengan Strava.

Tapi ada perkara lain yang tak dijangka... nampaknya ‘sekatan jalan’lah.

Tunda lagi nampaknya nak hantar ‘request’ JUPEM. Harapnya bulan 9 nanti la kot. Projek masjid pun sama. Tapi ‘tracing’ pun dah tergendala. Banyak hari dah tak buat.

Oh ya. Sesiapa yang berminat untuk melengkapkan liputan sungai, Jabatan Pengairan & Saliran Kedah (akhirnya) letak senarai sungai bagi daerah Kota Setar dan Pendang (harapnya yang rasmi).

New MapRoulette feature: Select your local area!

Posted by mvexel on 22 July 2014 in English (English)

MapRoulette silently added a new feature a while ago: the ability to select an area you want to work in. This is one of the most requested features in MapRoulette and I am pretty excited to publicly announce it!

Here is how it works. Go to MapRoulette and select a new challenge. You will see this screen:

select challenge

Notice the button at the top? It says what it does on the tin - it lets you select a work area that will be remembered until you cancel it. (I will show you how to do that later.) When you click the button, the challenge selection window disappears and you will get this notification:

notification

It tells you to click on the map to set the center of your work area. It will then draw a circle that defines your work area. The initial radius of the circle is determined by the current map zoom, so if you want to define a large area, try zooming out first. Here, I zoomed out to the United States and clicked somewhere in Utah. This gives me a work area of about the size of the state:

utah

Right now, only circular areas are supported.

You can change the radius using the + and - keys on your keyboard. You can click anywhere else on the map to set a new center for your area.

Once you're satisfied with the area you have set, click the notification in the top left to confirm your selection. The challenge selection window will re-appear, but will show only challenges that actually have work in your area, and tell you how much:

challenge filtered

(Right now, there is an annoying little bug that will cause MapRoulette to first tell you that everything is done and you need to pick a different challenge. I hope to squish that really soon. Just click OK.)

As you see, there are only two challenges in my area that need work! Yay. If I select one of them, sure enough the next task I get is in Utah:

task in utah

Resetting your work area is pretty much the same process. Instead of selecting an area like I described before, just click the notification without doing anything on the map, and you will be back to the old behavior where your work area is the entire world.

I hope you enjoy this new feature! Let me know if you have any questions.

Location: Central City / Liberty-Wells, Greater Avenues, Salt Lake City, Salt Lake County, Utah, 84111, United States of America

Many London events + Artillery Arms

Posted by Harry Wood on 22 July 2014 in English (English)

There's going to be a good old London OpenStreetMap pub meet-up TONIGHT at the Monkey Puzzle in Paddington.

When was the last time I wrote a diary entry about London event happenings? A couple of months ago! The Baker Street mapping party. And I still haven't input the data from that one! What can I say? Things have been busy. I've been busy at work. Lots of transportAPI shenanigans, including moving office to Euston. And busy at home. It turns out getting a new carpet involves moving... everything. But I've been busy with quite a bit of OpenStreetMap stuff too:

 • Pub meet-up Artillery Arms Bunhill fields
 • Introduced HOT project ideas to UCL students
 • Gave HOT talk at Start Network
 • Mapping party around Hoxton Square
 • Gave talk about UAVs & HOT's OpenAerialMap project
 • Mapping party in Brixton
 • HOT meet-up at the ODI
 • Gave a talk to people at Exprodat
 • Geomob last week

In amongst all of that I've been trying to keep up with some Communication Working Group things and trying to organise meetings to get some new people to help. Pheweeee. Lots going on. The biggest thing on the OpenStreetMap calendar recently, SOTM EU, I missed because it clashed with my wife's birthday, but... well I have not been feeling deprived of OpenStreetMap events!

The other day at geomob I was reminded of my last diary entry by the guy behind what3words... I don't think he was too annoyed with me.

Shall I try to catch up on diary entries? Well I have notes for all these things, so I feel like I should really, but it's a lot to catch up on. Let's make a start.

So way back at the Artillery Arms pub meet-up (end of May!) I've just found my notes. Dan was scribbling on them as he showed us how to find the most remote branch of Starbucks in the UK using delaunay triangulation (and OpenStreetMap data)

flickr

Intially we were having some beers while looking out onto the bunhill fields cemetery (or is it a graveyard) and wondered whether all the famous people's gravestones had been mapped. Turns out not! Maybe we should've mapped them, but this was a lazy pub meet-up.

We had an appearance from Ed Freyfogle with his baby! We also had an appearance from a radio journalist who was scoping things out for an interview/recording, which he did later at the Hoxton Square meet-up... but more on that later.

flickr

We talked about Notes. Someone suggested a routing system which brings you to your destination via some nearby notes! Quite a fun idea. I think there's more "low hanging fruit" ideas around a more basic (highly specialised and simple) notes app, for viewing/adding notes on the move. In fact that's on my list of hacks I would do if I could only get around to them.

In fact me and Matt solved a note on the way home. Solving notes is so easy you can do it while under the influence of alcohol!

Maybe we'll do a bit of that again tonight, as we head to the pub again. If you'd like to join in with such activities (and pub conversations) we'll be in the Monkey Puzzle, Paddington from 7pm. All the details on the London page

Location: 51.523, -0.090

Meanwhile at Berlin-Hauptbahnhof…

Posted by Shmias on 22 July 2014 in English (English)

I recently stumbled upon this map at Berlin-Hauptbahnhof which looked vaguely familiar to me. I couldn't tell what it was since I'm used to maps of Berlin…

Hauptbahnhof Map

But then I realised this is the map that I was working on 😉

Hauptbahnhof Map Licence

Location: 52,525, 13,370
Older Entries | Newer Entries