OpenStreetMap

peeweeke's Diary

Recent diary entries

ATMs in Belgium

Posted by peeweeke on 24 February 2015 in English.

Dear,

I have started to scroll through the websites of the big Belgian banks to locate the ATMs in Belgium.

My procedure is checking off, bank by bank, province per province.

I started with ING in West-Vlaanderen. If you pass through Alveringem, you’ll see my first change.

This is a big task, so if you want to dig in … go for it :) I started a task on Producteev to coordinate the effort. Sent me a private mail to be added as contributor.

Kind Regards,

Brecht (peeweeke)

Busroutes afgewerkt

Posted by peeweeke on 17 October 2012 in Dutch (Nederlands).

Na lang zwoegen is het resultaat dan eindelijk online geraakt.

Even het nieuwe verkeersplan + parkeertoren van AZ St-Lucas erbij getekend en nu ik er toch ben … het RVT aan de overkant.

Wat verder volgt … wie weet … misschien moet ik wel de raad van [user:Bbase Bbase] volgen en over “De Schreve” in onbekend gebied gaan loggen. Wat openbaar vervoer betreft is het nog een tamelijk maagdelijk blad.

Wandelen in het Zwin

Posted by peeweeke on 16 October 2012 in Dutch (Nederlands).

Na een bewogen zondag, een stralende maandag.

Het weer viel met momenten best mee. Typisch Belgisch … wat zonneschijn en nu en dan een druppeltje regen…

Na consultatie van de wiki-pagina heb ik gemerkt dat het wandelknooppuntennetwerk van Het Zwin, zo goed als leeg was. Dus daar moest ik heen.

Ik heb mijn wandelschoenen aangetrokken … bij nader inzien had ik beter ook mijn botjes aangetrokken en een regenfrakske. Maar ik heb het overleefd … kan niet gezegd worden van mijn paraplu.

Toen ik rond een uur of 6 terug thuiskwam heb ik wat zitten puzzelen om mijn kruimelpad (tracklog) in de relatie te krijgen, maar het meeste werk zat hem in het vinden van die losse stukjes.

Met trots kondig ik dan ook aan dat de relatie Wandelnetwerk Zwin meer inhoud heeft gekregen … zelf COMPLEET nieuwe routes (1-3-5).

Stadsnet Brugge deel 3

Posted by peeweeke on 12 October 2012 in Dutch (Nederlands).

Na een halve dag heen en weer te zijn gevoerd door stadsbussen 3, 17, 4, 15, 16, 25 en 1 was het tijd voor een stevige pint. Gedurende de volgende week al die GPS-stromen te hebben verwerkt.

Was het een week geleden terug tijd om terug de busroutes te volgen. Hou dus Brugge in het oog. Want lijnen 13, 7, 14, 5, 6 en 9 zijn aan beide kanten gelogd. Daarna was 11, 10, 23 aan de beurt. Omdat deze mijn vorige werk overlappen zijn die slechts gedeeltelijk gelogd.

Ben nu bezig die batch aan het verwerken op de tonen van de Irish Pub Radio (het bier denk ik er bij deze keer …)

De aandachtige lezer heeft zeker al de afwezige opgemerkt … inderdaad lijn 2 staat niet in het lijstje. Om de een of andere duistere reden zit die in een ander werkrooster. Maar wees gerust … lijn 2 is intussen ook al gelogd, moeilijk was dat niet, ik heb daar 25j gewoond :)

Toekomstplannen:

Al mijn bewerkingen ten zien binnensijpelen op openbusmap.org en natuurlijk ook op de wiki-pagina gaat me al voldoende voldoening geven voor een tijdje. West-Vlaanderen is THERE, althans Brugge staat er …

Een van de volgende weken ben ik van plan om lijn 45 (de nieuwe lijn die Brugge met Zeebrugge verbind) en helemaal op het eind van de kusttram in De Panne is er aansluiting met de DKBus die naar Duinkerke rijdt. Misschien moet ik daar eens een daguitstap van maken. De taak wordt ietsje complexer daar er nog geen objecten zijn … nergens bushaltes te bespeuren.

I’ll keep you informed!