OpenStreetMap

Diary Entries in Dutch

Recent diary entries

Hooglede1

Posted by CneutPeene on 14 May 2021 in Dutch (Nederlands).

Test Hooglede

Location: Koningshoek, Hooglede, Roeselare, West-Vlaanderen, Vlaanderen, 8830, België

onlogische routebegeleiding

Posted by Frank Vogel on 18 November 2020 in Dutch (Nederlands).

Hoe kan ik zien dat een route is geblokkeerd als gevolg van verouderde data? In Middenmeer wordt ik een aantal malen zeer onlogisch weg geleid van logische route alsof de door mij gekozen straat is afgesloten of geblokkeerd. Het betreft hier de Wilgenlaan in Middenmeer tussen de Hoornseweg en de Plataanlaan. I.P.V. de route over te nemen over de Wilgenlaan wordt er een aantal malen heel krampachtig, via de Esdoornlaan en de Meidoornlaan gepoogd om te leiden naar de Dr. Hoogkamerlaan en dat is volstrekt onlogisch en maak de reistijd langer. De standaard begeleiding (gekozen eindpunt is Kokkel 1 Middenmeer) wil dat je via de prof. ter Veenweg en de Prof. Colijnstraat gaat. Als je een iets grotere wagen hebt (busjes e.d.) is dat in elk geval al een heel ongelukkige keuze maar je hebt op deze route via de Colijnstraat en dan de verlengde Breestraat en Plataanlaan veel obstakels en tegenliggers waarvoor je steeds moet stoppen of vertragen en als je via de Wilgenlaan zou gaan heb je dat helemaal niet dus is de reis sneller.

Location: Middenmeer, Hollands Kroon, Noord-Holland, Nederland

Dank

Posted by NHVELDH on 23 March 2020 in Dutch (Nederlands).

Dank zij een uiterst vriendelijke en ervaren mapper (die ik niet zal noemen omdat ik niet weet of hij dat op prijs telt) die mij zijn steun en hulp heeft aangeboden,begin ik aardig thuis te raken in JOSM. En ik vin het leuk! NHVELDH

Petitie post terug naar overheid

Posted by WillemK_OSM on 22 March 2020 in Dutch (Nederlands).

Post terug naar overheid petitie. Willen ze me niet meer hebben, dan allemaal maar niet. Zou het erg op prijs stellen als iedereen tekent.

https://petities.nl/petitions/postbezorging-terug-naar-de-overheid?locale=nl

Ronde Sas

Posted by Sas van Gent on 6 March 2020 in Dutch (Nederlands).

https://sasvangent.nl/

Ontdenk Sas van Gent en de omgeving. Er zijn genoeg manieren om dit te beleven, te voet, per fiets, sportief of meer cultureel of juist industrieel. Voor iedereen is er wel een rondje Sas.

Mapping; Interessant, uitdagend en nieuw voor mij

Posted by ForLackOfABetterName on 23 February 2020 in Dutch (Nederlands).

Hallo beste medemapper,

Ik ben vandaag begonnen met het maken van edits in mijn buurt. Ik vind het erg interessant aangezien kaarten en topografische dingen mij altijd al geïnteresseerd hebben. Misschien een nieuwe hobby… We zullen zien waar dit mij brengt. Ik heb nog nooit iets dergelijks gedaan dus ik ben erg benieuwd naar wat ik allemaal tegen zal gaan komen. De eerste stap is in ieder geval gezet.

Nog een prettige avond en tot later Met vriendelijke groet, F.L.O.A.B.N.

Djibouti

Posted by Adrie Sonke on 23 December 2019 in Dutch (Nederlands).

Ben een aantal dagen bezig geweest in Djibouti. Moeilijk gebied midden in de stad. Zie dat veel mappers er moeite mee hebben. De kwaliteit van het fotomateriaal is matig waardoor de bebouwing niet goed te zien is. Heb er een iPad naast gelegd met daarop Google Maps. Dat geeft een betere indruk. Merk ook dat Bing erg oud is waardoor veranderingen niet te karteren zijn.

de laatste edits voor nu

Posted by RJL89 on 27 September 2019 in Dutch (Nederlands).

Hier wat gras daar een boom ik voel me net bob ross! Door omstandigheden weer tijd nodig voor andere dingen dus OSM ff met rust laten totdat er grote veranderingen in de wijk zijn en dan natuurlijk hopen dat sateliet up to date is!

OSM

Posted by RJL89 on 27 September 2019 in Dutch (Nederlands).

Na googlemaps eens gaan kijken naar andere mappen en zo kwam ik terrecht op open street maps. Aardig wat doorgelezen en begonnen met kleine dingen in map brengen zoals speelvelden en openlucht fitness. Kleine foutjes gemaakt en losmaken van dingen gedaan maar kom er wel In de veronderstelling dat alles door iemand nagekeken word voordat het echt geupload werd maar geupload maar bleek dus gelijk de upload te zijn. Nieuwe dingen geleerd aan hand van fouten. Sinds Wheermolen de aankomende 15 jaar veel gaat veranderen gelukkig alvast OSM beetje onder de knie om voor mijn wijk zeker een grote bijdrage te leveren.

Maar aardig op gang mede dank aan Eggie voor de guidance.

2-7-2019

Posted by Adrie Sonke on 2 July 2019 in Dutch (Nederlands).

Nog steeds met Nepal Morangdelta bezig. Sinds gisteren een grote task die afgekeurd is geweest. De oorspronkelijke mapper heeft zich er destijds makkelijk van af gemaakt. Hij/zij heeft i.p.v alle gebouwen te mappen de woongebieden aangegeven. Zo ben je vlug klaar, maar iemand anders moet op zeker moment al die gebouwen nog wel doen. Wat ook opvalt is dat beken en sloten nog niet altijd herkend worden. En de duikers (tunnels) worden ook vergeten. Voor de verandering ook wat werk in Mozambique gedaan. Dat is weer ander terrein.

Location: Ouverture, De Groe, Goes, Zeeland, Nederland, 4462, Nederland

beginner

Posted by L A R A on 9 April 2019 in Dutch (Nederlands).

hallo ik ben een beginner maar ik vindt de game nu al leuk!! een echte aanrader dus!! maar dat komt ook wel een beetje omdat ik graag mensen/dieren help!! nou dat was mijn eerst dagboekbericht!! doei…………………………..

.

Posted by Kin Sapalot on 20 February 2019 in Dutch (Nederlands). Last updated on 23 February 2019.

.

voetpaden stoppen op gras poort van heusden

Posted by bouman4 on 3 February 2019 in Dutch (Nederlands).

is er een reden voor dat hier wandel paden opeens ophouden op het gras en niet doorlopen

Nabije objecten Bos #86710049

Bos #86713531

Voetpad #517708496

Objecten opvragen Nabije objecten Bos #86708412

Voetpad #513399182

Bangladesh

Posted by Paul48 on 17 January 2019 in Dutch (Nederlands).

Werkzaamheden in Bangladesh. Zie: https://www.openstreetmap.org/edit?changeset=54708436#map=18/26.99825/86.52591

In dat gebied wonen mensen die het beroep agrariër hebben. Hier wordt veel rijst verbouwd. Het gebied ligt in bosrijke omgeving in de bergen ver van de bewoonde wereld.

mapper die voor problemen zorgt

Posted by Frans S on 9 December 2017 in Dutch (Nederlands).

in project 3630 verschillende tasks GERMANIAGERMAN heeft gevalideerd. nog niet zo’n puinhoop gezien. diverse berichten gestuurd met cc aan Bigardot task 313 en andere

Location: শালবাহান হাট, Tetulia, পঞ্চগড় জেলা, Bangladesh

Nepal

Posted by Adrie Sonke on 16 November 2017 in Dutch (Nederlands).

Vandaag 3 tasks gevalideerd. Steeds dezelfde fouten waargenomen, niet rechthoekige gebouwen of zo maar wat gedaan. Mogelijk te moeilijk om te meten. Heb geprobeerd de tasks volledig af te werken.

Donderdag 9 november

Posted by Adrie Sonke on 9 November 2017 in Dutch (Nederlands).

Vandaag 5 modellen gevalideerd. Ging eindelijk eens vlot. Alleen het laatste model toonde weer de bekende tekortkomingen, gebouwen niet haaks, raken elkaar, stukken niet gemeten. Dat kostte weer veel tijd.

Cuba

Posted by Paul48 on 9 September 2017 in Dutch (Nederlands).

Eerste keer in Cuba wegen ingetekend en kleine boerderijen ingetekend.

eerste keer

Posted by Jan J Timmerman on 8 September 2017 in Dutch (Nederlands).

We gaan is kijken of we de mensen op de grond kunnen helpen met goede kaarten ;-)

5-9-2017

Posted by TomDeKanter on 5 September 2017 in Dutch (Nederlands).

Vandaag gedaan: * 2 maps gemaakt. * 1 aanpassing gedaan.

Aantal uur: 1