in welke categorie valt het Wisselbospad in Merelbeke ? Dat bestaat uit horizontale houten planken, licht meanderend tussen achtertuinen en lichte bebossing
Diary Entries in Dutch
Recent diary entries
instellen locatie
Goedendag, Sinds een tijdje verneem ik grote witte lijnen op de plattegrond. Kan iemand mij zeggen hoe dit komt en of het weer weg kan?
Punt 1
wie heeft iets die ik kan toevoegen, of wie heeft mij een vraag. laat me weten
groeten van Fernando Van Der Burg
Fietsen naar mijn geboortedorp
Vandaag, 4 juli 2024, gefiets naar Maria-Aalter via allerlei omwegen. Mooi weer maar veel wind. Ritje van 44 km. 1 u en 45 minuten gefietst.
Wikipedia voor de persoon. De locatie.
Lichaam binnen een straal van 1 km gevonden.
Verbleven tijdens feestdagen 2022-2023
test
Het zonnepark onder het locatie baken is zonnepark ‘De Watering’ Dus niet het zonnepark wat daaronder ligt.
Met vriendelijke groet, Cees Westerduin. +31 (0)6 52342122
I tried using a GoPro Hero on foot to assist in mapping foot routes, with mixed results. For foot route recording, you need to keep the “blind circle” as small as possible, because you want to record the surface, kerbs and the usually small poles carrying the signs. If you mount the camera say on a stick in a backpack, the forward view always is largely your own head. Second requirement: you want to capture the usually small signs, often with even smaller lettering, and the text under regular signs, which give hikers details about access and rules, e.g. dog access and breeding season closure.
Walking route for openmap
Dit is een test
lijst
- dit
- is
- een
- test
nog een
- dit
- ook
- haha
In januari is een bewonerswerkgroep gestart om extra aandacht te geven aan de verkeersveiligheid van Ermelo-West. In dit artikel beschrijven we onze aanpak waarbij we gebruik maken van een aantal handige internet tools voor het verwerken en presenteren van de data.
Lees hoe we gebruik maken van handige tools:
- OpenStreetMap voor de verkeersmaatregelen als drempels
- Google sheets voor de enquête
- Google Data Studio voor de rapportage
- Umap voor de kaart
- Appsmith voor een UI voor vervolgonderzoek
- Google Docs (met embedded OSM kaart)
https://tauvicr.wordpress.com/2022/03/20/inventarisatie-verkeersveiligheid-in-de-wijk/
We starten op ?? En gaan via zuid Noorwegen ,Dk naar Nederland. Als we verder gaan melden we dat hier.
Lieve collega’s
Ik ben bezig als vrijwilliger bij een wijkvereniging en we willen de begaanbaarheid van stoepen in kaart brengen en deze verbeteren en met name de uitdagingen voor rolstoelers. Ik zie dat de discussie voornamelijk gaat over technische zaken. Daarom hier een stukje noodzaak vanuit de bewoner die de uiteindelijke gebruiker is van een kaart. https://github.com/Tauvic/BuurtKaart/wi … en-trappen
Begaanbare paden zijn belangrijk. Bewegen en buiten lopen is goed voor de gezondheid en bevorderd het leggen en onderhouden van sociale contacten. In een ideale omgeving zijn er voldoende goede voetpaden en kunnen alle voetgangers zowel jong en oud, met of zonder rollator / rolstoel / of visuele beperking overal makkelijk en veilig komen. In de praktijk is dit niet overal zo.
Wat kunnen we hier aan doen en hoe gaat dat de mensen helpen:
- Inventariseren van de situatie (vaststellen)
- De situatie op de kaart zetten zodat iedereen op de hoogte is (delen)
- De situatie verbeteren waar mogelijk (actie ondernemen)
- De meest geschikte route gebruiken: Routeplanner (profiel: fietser, wandelaar, rolstoel, veiligheid)
Met OpenStreetMap hopen we een platform gevonden te hebben waarmee we kunnen samenwerken. Een platform dat help om de mobiliteit voor iedereen te bevorderen door het leveren van relevante informatie over de beschikbaarheid van begaanbare voetpaden.
Ik heb het hier nog niet over de invullen. Ik stel alleen de vraag:
Ziet OpenStreetMap een rol voor zich in het beschikbaar stellen van informatie over goed begaanbare voetpaden?
Discussie: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=60195
Namen als Vasco da Gama, Marco Polo, Christoffel Columbus en James Cook blijven in ons geheugen gegrift. Hieronder een lijstje van 10 beroemde ontdekkingsreizigers die grote delen van de wereld in kaart hebben gebracht. Met wat geluk kom jij hier tussen te staan.
Dit artikel is onderdeel van de BuurtKaart serie https://github.com/Tauvic/BuurtKaart
- Hanno uit Carthago (leefde rond 500 v.Chr.) Verkende de noord- en noordwestkust van Afrika. Volgens sommige verhalen kwam hij tot Centraal Afrika, waar hij waarschijnlijk een van de eerste beschrijvingen van gorilla’s optekende.
- Pytheas ( ca. 380 v.Chr.-310 v.Chr.). Deze Griekse navigator, afkomstig uit Marseille in Zuid-Frankrijk, was de eerste die om de Britse eilanden voer, en verkende ook het huidige Duitsland.
- Marco Polo (1254-1324) De Venetiaan Marco Polo nam de zijderoute naar China en verkende jarenlang China en grote delen van West-Azië.
- Jij Je bracht je buurt in kaart en ontdekte nieuwe manieren waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hier zitten we echt op te wachten.
Welke tools en skills heb je nodig:
- Doorzettingsvermogen en een goede regenjas
- Enig inzicht in je omgeving (je moet tenslotte weer veilig thuis komen)
- Een notitieblokje en een potlood (smartphone is ook handig)
- Deze handleiding: zie ook de BuurtKaart (https://github.com/Tauvic/BuurtKaart)
Met de Omgevingswet krijgen burgers nieuwe mogelijkheden om invloed uit te oefenen op beslissingen over hun leefomgeving. Vroeger was burgerparticipatie een door de gemeente of projectontwikkelaar geregisseerde activiteit, meestal aan het einde van een lang planning en voorbereidingstraject. Dit gaf de indruk dat er nog maar weinig bij te sturen viel.
Maar nu is dat helemaal anders, inzichten veranderen. Leefbaarheid en burgerparticipatie is helemaal in. Juist nu zijn er nieuwe mogelijkheden. Open Data is nu vrij beschikbaar over alle aspecten van onze omgeving. Combineer dit met lokale kennis en ervaring van buurtbewoners en je krijgt een compleet beeld. Deze aanpak word ook door gemeenten onderkend. Met de juiste data en wat hulp van de BuurtKaart wordt bewonersparticipatie wél een succes.