OpenStreetMap

U ponedjeljak 20.07.09. išao sam u Zagreb (iz Križevaca) jer sam tamo imao obveze (HrOpen). U tom smjeru putovao sam vlakom. Shvatio sam da to nije previše zanimljivo jer je ta ruta već ucrtana na OSM-u pa sam odlučio nazad ići drugim putem (barem dijelom).

Po povratku vlakom sam išao do Vrbovca, od tamo pješačio kojih sat vremena do izlaza prema Svetom Ivanu Žabno i od tamo stopirao. Do Žabna sam došao u 2 autostopa. Zanimljivo je bilo uočiti da su me, što se tiče platežne moći, prevezli ljudi koji su po mojoj slobodnoj procjeni bauštelci ili kojeg drugog zanimanja koje nije predobro plaćeno pa dolazim do zaključka da su solidirali sa mnom i mojom željom da što jeftinije dođem do cilja :) Hvala vam!

Vrbovec - Sveti Ivan Žabno je već od prije ucrtano. U Žabnu sam s uključenim GPS-om i logiranjem stopirao u centru na putu za Križevce i pokupio me nitko drugi nego susjed iz moje zgrade :D Usput sam saznao da je njegov sin, inače dobar prijatelj, snimio i drugi album i dobio sam CD na poklon. Zakon! Ako koga zanima, može ga poslušati na http://www.myspace.com/lukabelani.

Sve u svemu, imao sam besplatni prijevoz od Vrbovca do Križevaca preko Žabna, dobio sam novoizdani album i sve to zbog OSM-a u koji sam dodao "slobodne" podatke. Hehe!

Cesta Žabno - Križevci: http://osm.org/go/0Iu03DC-?layers=B000FTTT

Comment from Valent Turkovic on 25 July 2009 at 10:14

Super je kada se sve lijepo poklopi! Uzivaj i dalje u mapiranju. Do sada jos nisam stopao i mapirao, a bas mi je drago da i to netko radi.


Login to leave a comment