OpenStreetMap

Diary Entries in Croatian

Recent diary entries

Posted by Matija Nalis on 7 May 2021 in Croatian (Hrvatski).

Nakon velikog početnog entuzijazma oko mapiranja područja oÅ”tećenih potresom, uglavnom smo posustaliā€¦

Tako da za pauzu pokuÅ”avam dobiti da OSM prihvati RSS za .torrent za skidanje Planet OSM datoteka, kako bi se smanjilo opterećenje na download web servere, koji su trenutno ograničeni na 4096 KB/s zbog preopterećenja. Tako da slobodno lajkajte taj github issue :-)

http://learnosm.org/hr/

Od danas i Hrvatski kao ponuđeni jezik na početnoj strani! Prva verzija prijevoda gotova, sad sljedi ispravljanje greÅ”aka. Ako/kad primjetite greÅ”ke pomozite nam.

Today Hrvatski(Croatian) translation is available on the main page! First version is complete, now to check for mistakes. If/when you notice a mistake help us.

Posted by hbogner on 3 May 2013 in Croatian (Hrvatski).

Poziv svim zainteresiranim za pomoć. Treba nam ideja za dizajn promotivnog OSM letka koji bi predstavljao OSM globalno i hrvatsku OSM zajednicu i njezine aktivnosti. Tehničke specifikacije: dimenzije papira A6 jednostrano ili obostrano, margine minimalno 1cm zbog printa, crno bijeli dizajn, jezik letka hrvatski. Prva upotreba letka bi bila na DORS/CLUC 2013 tako da ga trebamo zavrÅ”iti nekoliko dana ranije.

Svaka pomoć je dobrodoÅ”la.

Javite se na jedan od sljedećih načina forum: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=21058 facebook: https://www.facebook.com/openstreetmap.hr mailing listu: http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-hr

Posted by MOREPLOVAC on 24 October 2012 in Croatian (Hrvatski).

Drijenča je mjesna zajednica i župa koja obuhvata sljedeće zaseoke: Bučje, Toljaci, Perivoj, Brčine, Lučići, Brdo, Dalgine, Božići, Martinovići i Kulice a pripada općini Čelić. Drijenču povezuje regionalni put sa općinom i sa Tuzlom koji joÅ” nije do kraja presvučen asfaltom. Mjesni glavni put koji Drijenču povezuje sa Obodnicom i svim zaseocim isto nije do kraja presvučen asfaltom. MjeÅ”tani Drijenče svake godine očekuju da se ti važni radovi dovrÅ”e.

Location: Nahvioci gornji, Nahvioci, Općina Čelić, Tuzlanska županija, Federacija Bosne i Hercegovine, 75245, Bosna i Hercegovina
Posted by hbogner on 8 May 2012 in Croatian (Hrvatski).

Možda se sjećate da smo prije spomenuli Orbview 3 satelitske snimke. Sad smo napokon složili TMS za njih i može ih se koristiti kao podloga za OSM.

ViŔe o tome kako ih koristiti u JOSM-u pročitajte na wiki stranicama: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Croatia/Podloge#OrbView3

Trenutno područje pokrivenosti možete pogledati na: http://osm-hr.org/orbview.htm

Nadamo se boljoj kvaliteti podataka na tim područjima, a za to trebamo vaÅ”u pomoć.