OpenStreetMap

Återbesök i min gamla ort

Posted by Nidron on 3 October 2015 in Swedish (Svenska)

Är på återbesök i Vilhelmina, bodde där för drygt ett år sedan. Bussresan dit gick helt okej, först var jag irriterad för att bussen var försenad 1 timme och fick krångla runt på ersättningsbussar. Men det kompenserades med att busschauffören satt och var bitter och pratade om sin pension, att när han får det slutliga kuvertet på sin pension så kommer det vara fasttejpat en cyanidtablett uppe i hörnet på pappret.

I helgen är nåt som kallas Mikaelihelgen och det är nån stor grej. Tänkte gå ut och dricka. På vägen dit hejade en skock ungdomar för att de kände igen mig från året då jag jobbade där. Inne på utestället var det ett coverband som spelade. Sångaren såg att jag satt i publiken och sa mellan låtarna “men jag ser att vi har besök från Umeå, hej hej på dig!”. Gick vidare till ett annat ställe, alla var fult klädda. Nästa dag gick jag på samhället och shoppade. Hamnade i en butik som sålde skruvar, nycklar, diverse arbetskläder, porslinsfigurer, 70-talsträlampor och lite övriga järnhandelsprodukter. Han prackade på mig en kofta för 50 kr. Han i butiken sa att han kände igen mig och frågade om jag hade jobbat i Vilhelmina tidigare.

Jag kände att jag ville slippa exponeringen och den sociala kontrollen och gick ner till sjön. Dom hade byggt en ny hängbro, måste kolla om den behöver taggas om på något sätt. Gick även till ett gammalt slakteri som jag tidigare tänkt att jag ska märka ut. Men då fick jag inte igång min gps, troligen för att jag tidigare försökt tindra anonymt på Darkweb och fuckat upp koordinaterna. Sen var jag kanske inloggad på fel användare och lyckades inte hitta hur man loggar ut och in.

Location: Vilhelmina, Vilhelmina kommun, Västerbottens län, Norrland, 912 32, Sverige

Login to leave a comment