OpenStreetMap

Mappa hus i Hälsingland

Posted by Nidron on 3 August 2015 in Swedish (Svenska)

Var uttråkad och intellektuellt understimulerad och tänkte jag skulle ägna kvällen åt att försöka märka ut min kompis hus ute i obygden i Hälsingland. Gick bra att hitta åt vart det låg genom att jag spelat in ett spår då jag var där och hälsade på förra veckan. Jag tyckte att jag ritade ut husen, men sen när jag laddade upp så syntes det inget.

Huset som min kompis köpt är en gammal skola. De som bor i huset är två konstnärer + en unge. På nedervåningen är det två gigantiska skolsalar som dom har till varsin ateljé, plus några extrarum, kök mm. På övervåningen är två lägenheter, den ena har dom bara som gästlägenhet. Hon bor granne med en kvinna som säljer getost och när hon slaktar getterna brukar hon ta deras pungkulor, torka och göra ljusstakar som hon sen säljer.

Jag fick övernatta i gästlägenheten och sov i ett rum som var inrett som hemma hos en östermalmstant. När jag vaknade så kände jag att jag ville bli sjukpensionär och tillbringa resten av mitt liv i den lägenheten och bara förflytta mig mellan sängen, kaffebryggaren i köket och en sväng ute på gården.

Det var jag, min höggravida kompis samt hennes sambo som åkte dit och hälsade på. På kvällen åkte baginboxen fram och hon som bodde där berättade i detalj om sin förlossning för hon som snart skulle föda, hur tjockt köttstycke de måste klippa igenom när man får fittan uppklippt osv. Sen gick diskussionen över till feminism, lite senare började folk spy i slasken.

Nu undrar ni kanske om den gravida också drack, men hon drack bara ett halvt glas rosévin. Men det är däremot en myt att man inte kan dricka när man ammar. Om ett barn dricker bröstmjölk från nån som har 2,9 i promille så är det fortfarande en väldigt svag alkoholdryck. Köper man något från affärn och det är lägre än 0,5% så får de benämna det som alkoholfri. Då är det ju typ farligare för ett barn att dricka filmjölk eller nån slags bärdryck som stått ett par dagar i kylen.

Vi avslutade vistelsen med att läsa i boken “Vit magi” som hon hade i bokhyllan. Där fick man lära sig besvärjelser med eld och stenar som ska framkalla en älskare.

Location: Malvik, Ovanåkers kommun, Hälsingland, Gävleborgs län, Norrland, 82895, Sverige

Login to leave a comment