OpenStreetMap

Situationistisk promenad i protest mot Hagamannen

Posted by Nidron on 31 July 2015 in Swedish (Svenska)

Tidigare idag har jag försökt lära mig mappa ordentligt. Allt gick såklart åt helvete efter jag fått några öl i kroppen. Satt hemma själv och drack, sen tänkte jag att jag skulle ge mig ut i natten och trotsa rädslan för att Hagamannen var frisläppt och visa på att det inte är farligt att vistas ute. Tydligen befinner han sig i Övertorneå så ingen behöver oroa sig ändå. Gick ut full, tänkte att det var extra “farligt”, sneddade bland några buskar och gick in i en mörk park.

Har läst om situationismen och det känns som att det finns nåt samband mellan den rörelsen och Openstreetmap. Kan inte riktigt sätta fingret på vad, måste forska vidare. Men nånting med antikapitalism, vandringar utan syfte och att gå vilse i ett system som vill få en åt ett håll. Guy Debord som startade situationismen var en tönt, men konsten som kommer ur det är ofta bra.

Det fanns en skogsdunge som jag bangade att gå in i. En gång på dagen hade jag sett en blottare runka därinne. Jag skrek ÄCKEL åt han och då sprang han inåt och försvann. Jag ringde polisen, men jag ringde fel nummer så allt tog för lång tid och dom fick aldrig fast han. Skulle ha ringt akutnumret istället, men kände då att jag inte ville slösa på statens resurser. Ritade en minnesanteckning av han i Paint, minns att han var lång.

Alt-text

Därefter gick jag upp på en trafikseprarerad väg som ska vara “skyddad” från gångare och gick mitt i vägen i protest för att jag hatar trafikseparering. På vägen hem mötte jag en granne som bjöd upp mig till deras lägenhet. De skulle flytta om några dar och passade på att röka inomhus. Blev bjuden på en folköl sen gick jag hem igen.

Alt-text

Location: Berghem, Umeå, Umeå kommun, Västerbotten, Västerbottens län, Norrland, Sverige

Login to leave a comment