OpenStreetMap

Ändring av kvarterslokal på Ålidhem i Umeå

Posted by Nidron on 31 July 2015 in Swedish (Svenska)

Har vart ute och mappat en kvarterslokal på Ålidhem. Mitt ex bor typ granne med den, var livrädd att jag skulle stöta ihop med han och att han skulle tro att jag stalkade honom.

https://www.openstreetmap.org/changeset/33004050

Kvarterslokalen får man boka gratis om man bor i området. Lokalen luktar mögel och verkar inte ha renoverats sen 70-talet. Det är lysrörsbelysning i taken och är nån slags scen längst fram. Det enda städredskapet som finns tillgängligt är en sop. Till höger när man kommer in kan man kolla in genom en låst glasdörr där man ser en gammal hobbylokal som nu används till förråd. Den kom till som en del av funktionalismen/miljonprogrammet då man hade en vision om att alla skulle umgås med andra lägenhetsgrannar och samlas i kvarterslokalen och snickra. Så vart det såklart inte eftersom folk hade TV.

Har själv nyttjat lokalen en gång, det var när jag skulle göra ett slags konstnärligt projekt i form av en hemmagjord dokusåpa som jag skulle släppa på nätet som nån slags webbtvsatsning i D.I.Y-anda. Jag flög dit ett gäng personer från hela Sverige som fick delta i olika tävlingsmoment, sova på luftmadrasser och bli utröstade. Det blev totalt fem avsnitt och de skulle släppas under hösten 2012. Jag hade nyss fått en mindre viral hit för att nån fjortisbloggare länkat till en video jag lagt upp och hade en känsla av att allt var möjligt, att gammelmedias tid var förbi och att vem som helst kan ta sig utrymme på nätet. Tanken var att sprida den genom sociala medier. Precis när jag skulle spamma min dokusåpa hade Facebook gjort nån ändring där de införde mer reklam och där man kunde köpa inlägg för att synas. Vet inte om det gjort nån fler ändring, men jag upplevde att det blev mycket svårare att synas med saker som inte varit svårt tidigare. Det som hände var att dokusåpalänken fick typ fem likes, noll delningar, ingen fattade vad det gick ut på och alla började bara bry sig om Jimmie Åkesson.

Efter det var det nånting som dog inom mig. Det var nog det sista stora konstprojektet jag gjort.

Location: Ålidhem, Ålidhemsområdet, Umeå, Umeå kommun, Västerbotten, Västerbottens län, Norrland, Sverige

Login to leave a comment