OpenStreetMap

Djibouti

Posted by Adrie Sonke on 23 December 2019 in Dutch (Nederlands).

Ben een aantal dagen bezig geweest in Djibouti. Moeilijk gebied midden in de stad. Zie dat veel mappers er moeite mee hebben. De kwaliteit van het fotomateriaal is matig waardoor de bebouwing niet goed te zien is. Heb er een iPad naast gelegd met daarop Google Maps. Dat geeft een betere indruk. Merk ook dat Bing erg oud is waardoor veranderingen niet te karteren zijn.

Discussion

Comment from escada on 24 December 2019 at 11:32

U weet toch dat u Google maps NIET mag gebruiken, ook niet om er even naast te leggen.

Comment from Adrie Sonke on 24 December 2019 at 13:43

Nooit geweten dat het niet mocht. Maar waarom niet? Ik zie het nut er niet van in. Ik gebruik Google Maps omdat het beeld wat beter is en zo wat meer duidelijkheid geeft over de situatie ter plaatsen. Ik gebruik het niet om te mappen. Maar bedankt voor de reactie.

Comment from escada on 26 December 2019 at 11:18

Het mag niet, omdat Google niet toelaat dat hun luchtfoto’s door OSM gebruikt worden. Zie 2.a. van dit document: https://maps.google.com/help/terms_maps/

Je mag enkel die luchtfoto’s gebruiken die in de editors worden aangeboden.

Comment from Adrie Sonke on 26 December 2019 at 11:37

Ik kijk alleen naar Google Maps, meer niet. Het mappen doe ik van OSM. Google Maps is van iets betere kwaliteit, heeft meer picsels. Dit helpt soms om hierdoor OSM beter te zien. Google Maps hoeft niet bang te zijn dat ik hun beelden gebruik. Dat gebeurt niet. Ik zie nog al eens dat sommige mappers totaal niet goed kijken. Hierdoor wordt hun werk van lage kwaliteit en dat is jammer.

Groeten, Adrie

Comment from RAytoun on 22 January 2020 at 14:03

I noted your diary entry where you say you have your iPad open with Google maps to see the buildings better. Please do not do that. Google maps are copyright material and to use that for drawing on OpenStreetMap will compromise the OpenStreetMap Copyright. OSM has to remain completely free. We cannot and MUST NOT copy from any other online or paper maps to preserve the free from copyright status that OSM has. (translation) Ik merkte je dagboekvermelding op waar je zegt dat je je iPad open hebt met Google Maps om de gebouwen beter te zien. Doe dat alstublieft niet. Google Maps zijn copyright materiaal en om dat te gebruiken voor het tekenen op OpenStreetMap zal het copyright van OSM in gevaar brengen. OSM moet volledig gratis blijven. We KUNNEN EN MOGEN NIET kopiëren van andere online-of papieren kaarten om de vrij van auteursrecht status die OSM heeft te behouden.

Groeten

Ralph Aytoun Co-Chair - Activation Working Group Lead Validator - Global Activation Coordination Team Tutor and Validator Coordinator - London Missing Maps Group

Log in to leave a comment