OpenStreetMap

Jordanie

Posted by rikske on 8 July 2011 in Dutch (Nederlands)

Ik heb gelezen dat de kaarten van OpenStreetmap kunnen geexporteert worden op mapsource.
Hoe doe ik dat.
Kan iemand me daarbij helpen ??

Erik

Comment from Sanderd17 on 8 July 2011 at 17:47

Je kan natuurlijk ook volledig je eigen kaarten maken (voor iedere weg je eigen stijl kiezen, routevoorkeuren geven ...) maar dit is niet aangeraden voor een beginner. http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin#Directions:_Creating_your_map_from_OSM_data

Voor het geval je een voorgemaakte kaart wil, er zijn genoeg vrijwilligers bezig met zulke kaarten samen te stellen. Er zijn verschillende kaarten (verschillende stijlen en route opties) mogelijk. Dus moet je eerst een soort kaarten kiezen.

Om de voorgemaakte kaarten in MapSource te krijgen kan je een van de volgende bronnen gebruiken: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download

Op de wiki staat als je die kaarten kan installeren in Mapsource, als ze autorouteerbaar zijn en voor welk publiek ze zijn.

Zo is http://garmin.openstreetmap.nl/ vooral voor automobilisten, http://openmtbmap.org/ is dan weer specifiek voor mountainbikers (met heel speciaal, routering voor moutainbikers, dat wil zeggen dat modderwegen voorrang krijgen op grote wegen) en http://www.velomap.org/ voor gewone fietsers.

Als je enkel fietskaarten van de BeNeLux wil kan je ook eens kijken naar http://sites.google.com/site/openfietsmap/ .

Ik krijg geen meldingen als je antwoordt op mij, dus als je mij iets wil vragen, dan mag je mij gerust een bericht sturen.

Login to leave a comment