OpenStreetMap

Привіт, %юзернейм% ! Радий вітати тебе тут !

Як ти знаєш, багато молоді не займається спортом, а часто просто бухають або не вилазять з інтернетікоу (“ой, як ти тошниш, давай прікращай”), тому я вирішив позначити місце їх потенційної дислокації на супір-мега мапі (звісно, що 90% з них не знають про ОСМ / Османд / мопс.ме / 2гіс і інші карто-системи , тому і шкати такого не будуть). Кароч, шо я надибав. Більшість з них - а це “leisure=pitch” і “sport=*” не мають вказаного типу покриття. Та шо там покриття, іноді взагалі не мають видів спорту.
Так от, младєнци, якось ми вирішили з робочою компашкою пограти в баскетбол, і більшість з них, не задумуючись, пішла шукати “баскетбол” в карті-аплікушці від компанії, назву якої стидно навіть називати. Намутивши швиденько запит в ОВЕРПАССі, я знайшов купу майданчиків баскетбольного типу. Але більшість не хотіла йти на поле з будь-яким покриттям, томущо грати в баскет на грунтовці і після дощу - мало кому сподобається.


Знайшли круте поле по “surface=asphalt”. Вирішив я нанести тип покриття на цю ділянку. Почитавши вікі ОСМ”а для комбінацій leisure=pitch або leisure=stadium (так, це різні речі) я замутив нашвидкоруч (більшість прислівників пишуться разом, так) запит в славнозвісний оверпасс я знайшов купу полів. Але що впало/спало на очі, так це відсутність покриття. https://overpass-turbo.eu/s/YBv (штуку в середині geocodeArea можна замінити на будь-який населений пункт, видравши назву з name:en ). Примітка : мапити поля в Малині Житомирської області треба в останню чергу :-)
Кароч, знайшов ще одну забавку на купу вихідних ). Звісно, що без супутникових знімків - не обійтись.
#tag #sport #ukraine #kyivnotkiev

Location: Шевченківський район, Київ, Україна

Discussion

Comment from AlexRiabtsev on 2 October 2020 at 04:25

О, я цим теж бавлюся!

Log in to leave a comment