OpenStreetMap

Mevzubahis dosyanın bulunduğu adres

Dosyanın görünüşü

Bu dosyaların varlığından Türkiye OSM camiasının duayenlerinden olan ve “Katpatuka” rumuzuyla katkıda bulunan uğraştaşım Roman Bey sayesinde haberim oldu. Onun da benden yine başka bir uğraştaşım olan Nesim Bey sayesinde haberi olmuş. Öncelikle ne kadar okuyup okumayacağınızı bilemesem de ikinize de OSM Türkiye verisine bulunduğunuz büyük katkılardan dolayı minnettar ve müteşekkirim.

Gelelim dosyaya. Dosyada bazı ilçelerin sınırları aşırı tahminî ya da yanlış çizilmiş.

İstanbul

Silivri’nin güneybatıdaki Gümüşyaka tarafından sınırı İBB’nin ve Silivri Belediyesinin kent rehberlerindeki sınırdan farklı. Beylikdüzü’nün Gürpınar tarafı denizin bir kısmını içine alacak şekilde görünüyor. Avcılar’ın Ispartakule kısmı Başakşehir sınırlarına dahil edilmiş görünüyor. Başakşehir ilçe sınırı oldukça yanlış. Başakşehir ilçe olduktan sonra Esenler’den kopan, TEM altındaki kısımları Bağcılar’a verilen askerî alan da Esenler’de bırakılmış. Fatih’in Boğaz ve Marmara kıyıları kara sınırıymışçasına alınmış. Üsküdar’ın Boğaz kıyılarının tamamı, Beykoz kıyılarının da bir kısmı kara sınırıymışçasına alınmış.

İzmir

Dikili’nin kuzey sahilleri kare kare çizilmiş. Torbalı’nın batı sınırı biraz yanlış. Bornova ve Buca’nın Kemalpaşa ile olan sınırı; şahsımın da baz aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesinin kent rehberindeki sınırlarla ihtilaflı.

Malatya

Bu ildeki bütün ilçe sınırlarını düzelttiğim için yorum yapabileceğim. Söz konusu dosyanın önizlemesinde Malatya’nın ilçe sınırlarının hepsinin tahminen çizildiği oldukça belli ve şahsımın da baz aldığı Malatya Büyükşehir Belediyesinin kent rehberiyle hiçbir şekilde uyuşmuyor.

Discussion

Log in to leave a comment