OpenStreetMap

Is it just me?

Posted by Brian@Brea on 7 May 2011 in English (English)

Is it just me or has the maps been taking longer to update the view map? I have put things in over the last three days and none of them have appeared onto the view map?

Comment from chriscf on 7 May 2011 at 10:18

The tile server is becoming chronically overloaded, mostly as a result of mobile apps scraping vast quantities of images when they shouldn't.

Hide this comment

Comment from JoshD on 7 May 2011 at 11:21

I've been using MapQuest since they render almost immediately.

Hide this comment

Comment from amm on 7 May 2011 at 16:32

It should be back now after maintenance and hopefully nice and speedy again.

Hide this comment

Comment from wieland on 7 May 2011 at 22:25

@chriscf
Please don't blame mobile apps for everything.
If you know mobile hardware that is able to do this, let me know.
My iPhone4 is certainly to slow to overload the server. I presume that not all sold iPhones access OSM all day long.
Are there statistics whice devices access the OSM-server?
I would guess 90% windows PCs, we should block these :-)

Hide this comment

Comment from chriscf on 8 May 2011 at 15:35

@wieland: So, if the sysadmins are saying that mobile apps
are a problem, are they wrong, or do you somehow have some information the sysadmins don't?

Hide this comment

Leave a comment

Parsed with Markdown

  • Headings

    # Heading
    ## Subheading

  • Unordered list

    * First item
    * Second item

  • Ordered list

    1. First item
    2. Second item

  • Link

    [Text](URL)
  • Image

    ![Alt text](URL)

Login to leave a comment