OpenStreetMap

Vandreruter

Posted by sba-dk on 17 August 2011 in Danish (Dansk)

Hej,-

Jeg er meget interesseret i at vide noget om de "officielle" vandreruter i området, fx den nye Alssundsti. Er der nogen, der logger dem ?

Location: Fluepapiret, Sønderborg, Sønderborg Kommune, Region Syddanmark, 6400, Danmark

Comment from ablansinger on 18 August 2011 at 06:30

Jeg tracede den igår.

Comment from ablansinger on 18 August 2011 at 06:36

Nå det gik lige hurtigt nok, og man kan åbenbart ikke editere sine indlæg.
Jeg cyklede Alssundstien igår, og den er nu lagt ind på vandre siden som en rute.
Jeg kiggede derudover lidt på Gendarmstien, og fandt ud af at der var oprettet mindst to relationer for det samme, så dem mergede jeg. Gendarmstien er stadig langtfra komplet. Jeg er ikke lokalkendt nok på hele ruten, men skal nok kigge på de dele jeg kender eller kommer forbi.
Fiskbæk stien i Gråsten har jeg også lagt ind, hvilke andre ruter tænker du specielt på ?

Comment from sba-dk on 18 August 2011 at 10:59

Det ser da fint ud, og jeg kan også se i Potlatch, at der er oprettet en relation, så nu mangler der kun stykket til Sottrupskov.
Men hvad gør den alm. bruger ?? Han kan jo ikke se relationerne, og når stien ikke har noget navn, så kan man jo heller ikke søge. Jeg kan heller ikke finde Fiskbæk stien i Gråsten. Det samme gælder vel for alle vandreruter (turforslag), som er beskrevet i folderne fra Sønderborg Kommune.
Så nævner du Gendarmstien, og der er et stykke arbejde endnu. Hvis jeg søger efter Gendarmstien, og vælger "Gendarmstien, Tørsbøl, Danmark", så vises en sti ved Fjordvejen. Den sti bruges af Gendarmstien, men i virkeligheden har den ikke noget navn. I øvrigt bruges den samme sti af "Fjernvandrevej E6" og af "Klosterruten".
Jeg har gps-spor for alle beskrevne vandreture i Sønderjylland, men jeg savner nogle definitioner.

Comment from ablansinger on 18 August 2011 at 14:17

Jeg er ikke helt med på hvad du mener med "..så nu mangler der kun stykket til Sottrupskov" hele Alssundsien er lagt ind.
Hvis du kigger på http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Denmark_Walking_Routes så vil du kunne finde den og Fiskbæk stien.

Her har du Fiskbæk stien: http://ra.osmsurround.org/osm.jsp?relationId=1706993
Her har du Alssundstien: http://ra.osmsurround.org/osm.jsp?relationId=1715239

Problemet er at nogen (sikkert også jeg selv) i tidernes morgen er kommet til at putte navne på stier, som rettelig skulle puttes på en overliggende relation.
Relationer er lidt mere komplicerede at arbejde med end stier og veje, så det er naturligt nok at hvis man ikke har styr på relationer så gør man det bedste man kan.
Jeg vil mene at det så bare er op til dem der ved ok kan gøre det badre at rette "fejlene".
Jeg vil tage et kik på Sønderborg kommunes vandre ruter ved lejlighed.

Comment from sba-dk on 18 August 2011 at 16:39

Godt ord igen, jeg prøvede at følge alle relationerne på kort-siden, og det var åbenbart ikke den rigtige måde. Jeg ikke vant til at arbejde i et miljø, hvor man bare ændrer andres arbejde, men jeg har hele gps-sporet til Gendarmstien, og så skal der vel "bare" uploades det, der mangler, og så oprettes en relation. Det må jeg lige se om jeg kan finde ud af.

Jeg har nu surfet noget mere, og det jeg mangler er egentlig en side i stil med OpenCycleMap.org, hvor man kan se alle vandreruterne. Jeg kan se, at du nu har sat "Alssundstien" ind på WikiProject Denmark Walking Routes, men den side er vel mest beregnet på OSM-brugere. Ved du i øvrigt hvem der vedligeholder den side, eller skal jeg bare gå i gang, fx med oversættelse, lister over stier, etc. ?

Comment from ablansinger on 18 August 2011 at 17:45

Jeg beklager hvis jeg har udtrykt mig agressivt eller fornnæmet det var ikke meninge.
Udover OpenCycleMap findes også både http://cycling.lonvia.de/ og http://hiking.lonvia.de/

Ja den omtale wiki side kan du bare gå i flæsket på.

Hvis du har hele Gendarmstien som et gps Trace, du selv har lavet eller har rettigheder til at bruge, så kan du oploade det og tegne de manglende dele i Potlach, og ikke lave en ny relation men tilføje dem til den eksisterende Gendarmsti relation.

God arbejdslyst :-)

Comment from ablansinger on 18 August 2011 at 20:32

Jeg puttet Gendarmstien på Vandrerute iki siden, og tilføjet de dele til relationen som jeg har kendskab til.

Comment from sba-dk on 19 August 2011 at 09:00

Se nu begynder tingene at rykke. Tak for henvisningen til hiking-kortet. Det var lidt af en åbenbaring, selv om der mangler en masse arbejde i Danmark. Det kigger jeg på. Det er efterhånden gået op for mig, hvorfor disse ruter skal oprettes som Relations.
Efter at du har oprettet relationen Gendarmstien er det jo ikke meget, der mangler, så det vil jeg prøve at fylde ud.

Login to leave a comment