OpenStreetMap

Diary Entries in Slovenian

Recent diary entries

Pohodniške poti

Posted by MitjaJez on 25 September 2020 in Slovenian (Slovenščina).

V teku je vnašanje katastra planinskih poti in obhodnic. Obenem se bo izvedla ureditev oz. posodobitev wiki strani. Več na forumu

Poljske poti okoli Turnišča

Posted by Aless on 30 August 2010 in Slovenian (Slovenščina).

Z motorjem obvozil 60km poljskih poti v okolici Turnišča. Obdelal na openstreetmap.

Murska Sobota 2010-02

Posted by Aless on 31 January 2010 in Slovenian (Slovenščina).

Danes dodelal ulice v Murski Soboti in rakuičanu, dodal POI točke, ...

Travnik pod Šavno Pečjo

Posted by romanm on 8 October 2009 in Slovenian (Slovenščina).

Včeraj smo z otrokoma odkrili in skartirali lep travnik pod Šavno Pečjo nad cesto Hrastnik-Zidani Most. Zgornja (vzhodna) traktorska pot ni priključena nikamor, morda je bila kdaj povezana s spodnjo (zahodno), a danes ta del prerašča grmovje.

Moj pravi cilj je bil Kovk, ki sem ga mislil zdaj povezati z južne strani, enkrat v prihodnje pa z Marnega s severne, a se je že večerilo. Pa drugič.

Location: Šavna Peč, Hrastnik, 1.453, Slovenija

Zemljevidi v slovenščini za Wikipedijo

Posted by StefanB on 23 July 2009 in Slovenian (Slovenščina).

V pripravi so zemljevidi za vse jezike wikipedije, med drugim tudi za slovensko.

Prav zanimivo bo videti zemljevide z vsemi slovenskimi imeni tujih krajev!

Več o tem

Location: San Polo, Venezia-Murano-Burano, Mestre, Benetke, Veneto, 30170, Italija

OpenStreetMap.org v Ljubljani

Posted by StefanB on 5 September 2007 in Slovenian (Slovenščina). Last updated on 23 July 2009.

V Ljubljani se bo v soboto, 8. in nedeljo 9. septembra 2007 odvijalo prvo delovno srečanje kartografskih navdušencev projekta OpenStreetMap.org, katerih glavni cilj bo izdelati podroben cestni zemljevid Ljubljane z uporabnikom prijazno Creative Commons licenco.

OpenStreetMap.org je projekt, kjer uporabniki sami ustvarjajo zemljevid sveta. Podobno kot pri Wikipediji lahko vsebino dodaja in dopolnjuje kdorkoli. S časom tako ustvarjena vsebina zaradi sinergijskih učinkov množice urednikov doseže kvaliteto, ažurnost in izjemne podrobnosti, ki pogosto prekosijo tudi nekoč najboljše vire.

Trenutni zemljevid Ljubljane je plod dela peščice navdušencev, ki so na svojih vsakodnevnih poteh vestno snemali svoje poti z GPS sprejemniki. Kasneje so preko teh sledi s pomočjo namenskega programa vrisali ceste, jih poimenovali in kategorizirali. Z množičnejšim pristopom se bo izdelava zemljevida močno pospešila in razširila po vsej Sloveniji.

Po svetu ima projekt že prek 11.000 članov. Posneli so prek 100 milijonov GPS točk, s pomočjo katerih je bilo vrisanih že prek 1,3 milijona cest in poti.

Pridružite se jim lahko v soboto in nedeljo ob 10:00 v prostorih Ljudmile - laboratorija za digitalne medije in kulturo na Rimski cesti 8 in prispevate svoj delež k dostopnejši in kvalitetnejši kartografiji. Zaželena sta digitalni fotoaparat, GPS sprejemnik z možnostjo snemanja opravljene poti in (prenosni) računalnik za urejanje. Nekaj ustreznih GPS sprejemnikov si bo ob zastavi osebnega dokumenta možno tudi izposoditi. Prav tako bodo na voljo nekaj računalnikov. V soboto bo potekalo snemanje poti z GPS sprejemniki, v nedeljo pa vrisovanje tako posnetih poti, vse pod vodstvom izkušenih članov projekta. Več na spletni strani dogodka.

Location: Krakovo, Trnovo, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana, 1102, Slovenija