OpenStreetMap

About this translation

In the event of a conflict between this translated page and the English original, the English page shall take precedence


Ophavsret og licens

OpenStreetMap® er åbne data, licenseret under Open Data Commons Open Database License (ODbL) af OpenStreetMap Foundation (OSMF).

Du kan frit kopiere, distribuere, overføre og tilpasse vores data, så længe du angiver OpenStreetMap og dets bidragsydere som kilde. Hvis du ændrer eller bygger på vores data, må du kun distribuere resultatet under den samme licens. Den fulde juridiske tekst forklarer dine rettigheder og pligter.

Vores dokumentation er licenseret under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 2.0-licensen (CC BY-SA 2.0).

Kildeangivelse og OpenStreetMap

Når du bruger OpenStreetMap-data, er du forpligtet til at gøre følgende to ting:

  • Giv OpenStreetMap kredit ved at vise vores ophavsretsmeddelelse.
  • Gør det klart, at dataene er tilgængelige under Open Database License.

Vi har forskellige krav til ophavsretsmeddelelsen om, hvordan den skal vises, afhængigt af hvordan du bruger vores data. For eksempel gælder der forskellige regler for, hvordan ophavsretsmeddelelsen skal vises, afhængigt af, om du har oprettet et kort, der er interaktivt, et trykt kort eller et statisk billede. Alle oplysninger om krav kan findes i Retningslinjer for kildeangivelse.

For at gøre det klart, at dataene er tilgængelige under Open Database License, kan du linke til denne copyright-side. Alternativt, og som et krav, hvis du distribuerer OSM i dataform, kan du nævne og linke direkte til licensen/licenserne. I medier, hvor links ikke er mulige (f.eks. trykte værker), foreslår vi, at du henviser dine læsere til openstreetmap.org (evt. ved at udvide "OpenStreetMap" til denne fulde adresse) og til opendatacommons.org. I dette eksempel vises kreditten i hjørnet af kortet.

Eksempel på hvordan man angiver OpenStreetMap som kilde for en webside

Læs mere

Læs mere om brug af vores data, og hvordan du krediterer os, på OSMF Licens-siden.

Selvom OpenStreetMap er åbne data, kan vi ikke levere et gratis kort-API til tredjeparter. Se vores Politik for brug af API, Politik for brug af kort-fliser og Politik for brug af Nominatim.

Vores bidragsydere

Vores bidragsydere er tusinder af individer. Vi medtager også åbent licenseret data fra nationale kortlægningsagenturer og andre kilder, blandt dem:

For yderligere oplysninger om disse og andre kilder, der er blevet brugt til at hjælpe med at forbedre OpenStreetMap, se venligst siden med bidragsydere på OpenStreetMap Wiki.

Optagelse af data i OpenStreetMap indebærer ikke at den oprindelige dataudbyder siger god for OpenStreetMap, giver nogen garanti eller accepterer nogen form for erstatningspligt.

Krænkelse af ophavsretten

OSM-bidragsydere bliver mindet om aldrig at tilføje data fra nogen ophavsretligt beskyttede kilder (f.eks. Google Maps eller trykte kort) uden eksplicit tilladelse fra ophavsret-indehaverne.

Hvis du mener, at ophavsretligt beskyttet materiale uberettiget er føjet til OpenStreetMap-databasen eller dette websted, bedes du følge vores procedure til fjernelse a materiale eller klage direkte via vores on-line formular.

Varemærker

OpenStreetMap, forstørrelsesglas-logoet og "State of the Map" er varemærker registreret til OpenStreetMap Foundation. Hvis du har spørgsmål om din brug af mærkerne, så se Varemærkepolitikken.