OpenStreetMap

Kartlägger delar av Ängelholm

Posted by paradigmet on 3 October 2021 in Swedish (Svenska). Last updated on 27 November 2022.

Nu när jag blivit varmare i kläderna efter några år av att ha kartlagt lite här och var där jag tidigare har bott i Höganäs, Skäret och Helsingborg. Städer jag känner som Malmö och Lund eller har vandrat i fjällen.

Nu har jag flyttat till Ängelholm och jobbar regelbundet i Ödåkra. Vilken skillnad det blir när man kan kartlägga säkrare och våga göra ändringar. Nytt är också att jag har skaffat körkort så jag börjar se över vägar utöver tidigare nästan uteslutande gående och cyklist perspektiv.

Jag känner dock ett problem nu när jag kom till Ängelholm. Denna staden är kartlagd för mycket länge sedan och staden har växt och förnyats. Den skiljer sig kraftigt från alla andra skånska städer som jag har kartlagt i och jag känner att jag behöver hjälp för detta är ett stort projekt.

Jag behöver hjälp med att förnya Ängelholm eller att arbeta om det så att det liknar dels verkligheten och dels liknar hur andra städer är kartlagda så att den hänger med.

Det tog sådan tid känner jag att komma igång trotts att det finns mycket information så finns det väldigt lite praktiska genomgångar som jag känner till för att börja kartlägga. Om jag skulle träffa någon som är intresserad av att hjälpa till så känner jag att det kan ta lång tid för personen att komma igång då det saknas en lätt väg in. Det är en rätt hög tröskel trotts att web-gränssnittet är enkelt. Det ligger mycket i rädslan av att göra fel och att om ett litet tag så kommer alla att ha en bättre eller sämre karta till följd av ens ritningar.

Discussion

Log in to leave a comment