OpenStreetMap

kucai has commented on the following diary entries

Post When Comment
出售信用卡出售黑卡冒名卡137.2949.3170 3 days ago

When will somebody remove this spam account?

Fix a Forest - experimental tiles from US Forest Service data 10 days ago

Re: highway track 4x4

I believe a tag 4wd_only=yes exists in osm wiki, which helps in differentiating tracks that are passable by cars or 4x4.

Probably a 4wd only track rendering should be implemented. I had that unlucky experience of getting into an unmarked 4wd road in a remote US national forest ( road exists on topo map, but not classified as 4x4 only) in a Toyota Tercel. That was an unforgettable experience, but luckily I got through to the main roads again. Phew!

GPS track "eye" effect in trees 19 days ago

You mean it might have a track "prediction" algorithm?

Pemandangan Alam 24 days ago

spam

香港澳门出售信用卡出售黑卡冒名卡137.2949.3170 24 days ago

S P A M

Imagine playing whack-a-mole with spammers from a country with billion plus people... sigh...

Can anyone explain this? 25 days ago

Their newest colonization plan maybe? (or settlement if you prefer that term.)

what are these oddly shaped circular features? about 1 month ago

my guess would be a cemetery. (really, not a spin on the ebola thing)

No Waiting about 1 month ago

I'll consider that. Somehow trying to fix anonymous note like these might just mean doing it manually. Those notes seems to be an automatic import from some gps nav software by some well meaning soul. (that's the bad part- quite a few mappers here are trying to quickly populate the map without regard of legality of where those information come from)

GORDON'S ALIVE about 1 month ago

Good to hear Potlatch is still alive. No better editor at aligning long stretch of highway than this.

Can we have iD like zoom interpolation? Wishful thinking, I know..

Anonymous note "spam" - not again... about 2 months ago

ni automated punya sistem ni. Format dia macam directions dari gps yang masuk dalam log. Area Sg Petani aku dah padam sebanyak mungkin, cuma exit name apa semua tu aku biar dulu kot2 boleh dimanfaatkan sebagai tag exit_to=* dan jugak destination=*.

Tapi memang hati kering betul le sapa yang buat ni, macam cendawan tumbuh lepas hujan!

Anonymous note "spam" - not again... 2 months ago

the same pattern is repeated in Klang Valley, although in a somewhat much useful form. Somebody took the liberty to name almost all the exits of the major motorways passing through the cities.

Too bad the names doesn't exactly fit into OSM category: name, ref, exit_to or destination.

Mapbox satellite view experiment 3 months ago

thanks. I'll give it a try with iD. Already tried the JOSM trick, but the extrapolated zoom at level 18/19 is a bit too blocky but I am looking at trying to do that without sharpening applied.

location, location, location.... 4 months ago

haha.. I was thinking - ' that was some helpful chinese mapper in new mexico '. :)

A New Journey 4 months ago

lai lai lai... checkout forum.openstreetmap.org Malaysia section, drop by for a little chit chat.

“Sekatan jalan” 4 months ago

Kalau hang post, memang aku komen punya.

Senarai sungai tu cantik, tapi tak tahu hujung pangkal kat mana. Susah gak tu.

Aku punya projek senarai masjid kat Selangor pun dah terbantut. Rupa-rupanya senarai terkini yang aku dapat dari Jais dah dibuang GPS koordinit. adoyai...

Apa pun, kalau hang turun KL, bagitau le. Boleh kita buat ngeteh raya, sambil jemput niezamd sekali.

p/s aku rasa posting bahasa melayu ni dibaca dek kita berdua aje kot. haha. bernard tu mungkin try gogal translate, tapi hapah tak paham gamaknya. hehe

Meanwhile at Berlin-Hauptbahnhof… 4 months ago

aye.. very very nice. U germans work work work! ;)

San Francisco building footprint data completed 5 months ago

wowsers! will this map even load on older android devices like the original samsung 7" tab?

White House 5 months ago

damn.... all this time I thought congress is the official residence of the president. thank you for the info! :S

Cuti 8 months ago

Mintak aje gps points untuk satu dua jalan (selalunya diorang ukur kat curb/bahu jalan), lepas tu kita susun points tu jadi gpx. Kalau dapat kiri-kanan jalan, kita boleh calculate line tengah dalam excel, pakai gpsbabel export jadi gpx. Dapat kiri atau kanan pun kira oklah juga, tu accuracy pun dah cantik sangat dah, lagipun bukannya kita boleh zoom satellite image sampai nampak tepi jalan pun untuk alignment dalam OSM.

Tapi pengalaman aku, tukang teropong jalan ni tak selalunya deal dengan plan preparation (autocad). Selalunya kat opis dia ada orang lain yang buat. Tapi kalau ada yang sudi, tukang teropong boleh bagi koordinit RSO Kertau (?) untuk job diorang hari tu (cuma kalau ada error masa diorang setup, error jugaklah yang kita dapat). Dapat 4 point MRSO x-y dalam 50 meter spread kot, lepas tu kita convert WGS84, buat line dalam JOSM (dalam JOSM boleh specify koordinit untuk letak node), dan align.

Cuti 8 months ago

Hebat hang... rasanya bila hang join balik bulak jun, aku dah habis trace area aloq setaq nun.. hehe.

Bila kita dapat gps coordinate yang rasmi dalam bentuk x-y punya line(dari jupem ataupun daripada geng2 surveyor), kita boleh align map cantik2, lepas tu cari jalan nak lock supaya tak ada le newbies yang datang dan realign map balik. Kalau idak, sampai ke mati le keje aku dok realign trace yang sedia ada..