OpenStreetMap

“Sekatan jalan”

Posted by AkuAnakTimur on 23 July 2014 in Malay (Bahasa Melayu)

Mula-mula ingat bolehlah luangkan masa habis-habisan, terutamanya nak lengkapkan jalan-jalan pekan Alor Setar dan mungkin setakat apa-apa yang boleh ‘trace’ dari Mapbox dengan Strava.

Tapi ada perkara lain yang tak dijangka... nampaknya ‘sekatan jalan’lah.

Tunda lagi nampaknya nak hantar ‘request’ JUPEM. Harapnya bulan 9 nanti la kot. Projek masjid pun sama. Tapi ‘tracing’ pun dah tergendala. Banyak hari dah tak buat.

Oh ya. Sesiapa yang berminat untuk melengkapkan liputan sungai, Jabatan Pengairan & Saliran Kedah (akhirnya) letak senarai sungai bagi daerah Kota Setar dan Pendang (harapnya yang rasmi).

Comment from kucai on 23 July 2014 at 05:21

Kalau hang post, memang aku komen punya.

Senarai sungai tu cantik, tapi tak tahu hujung pangkal kat mana. Susah gak tu.

Aku punya projek senarai masjid kat Selangor pun dah terbantut. Rupa-rupanya senarai terkini yang aku dapat dari Jais dah dibuang GPS koordinit. adoyai...

Apa pun, kalau hang turun KL, bagitau le. Boleh kita buat ngeteh raya, sambil jemput niezamd sekali.

p/s aku rasa posting bahasa melayu ni dibaca dek kita berdua aje kot. haha. bernard tu mungkin try gogal translate, tapi hapah tak paham gamaknya. hehe

Hide this comment

Comment from AkuAnakTimur on 6 August 2014 at 07:16

Haha. :D

Insya Allah. Selamat hari raya brader. Ngeteh raya insya Allah tahun-tahun depan ke :P

Hide this comment

Leave a comment

Parsed with Markdown

  • Headings

    # Heading
    ## Subheading

  • Unordered list

    * First item
    * Second item

  • Ordered list

    1. First item
    2. Second item

  • Link

    [Text](URL)
  • Image

    ![Alt text](URL)

Login to leave a comment