OpenStreetMap

MarsupilamiEater

Mapper since: September 09, 2012

Munkaterületem

Fő célom Vác és a tőle délre eső területek részletes feltérképezése és frissen tartása. Ezen túl országos szinten foglalkozom a regionális jelentőségű komplexumok (oktatási intézmények, szabadidős létesítmények, parkok) micromappingjával és az újonnan elkészült inrastrukturális beruházások felvitelével.

Néhány komolyabb munkám

Gyakori mapping hibák

  • Iskola, egyetemi, kórházázépületek tagelése amenity-vel, ami eredetileg a területre való. Sajnos az iD nem utal erre. Az épületeket building= school, university, hospital tag-el kell ellátni.
  • Strand tagelése natural=beach-el. Ez a homokos partra vonatkozik, sajnos az iD “strand”-ként dobja fel a listában. Helyes mapping itt.
  • Lakópark tagelése parkként. A névegyezés sokakat megtéveszt de a park kifejezetten rekreációs céllal épült, míg a lakóparkok közötti zöldterületek nagy része csak tájépítészet. Sima landuse=residental-t kell használni és annak a nevébe írni a lakópark nevét vagy egy place=neighbourhood-ot rárakni és abba.
  • Boltok, üzletek, kereskedelmi egységek területhasználatának üzleti területnek (landuse=commercial) való tagelése, holott a kiskereskedelmi terület (landuse=retail) a megfelelő. Az üzleti terület az irodák, szállodák alá való.
  • Ritkán lakott külvárosi területek közösségi kertnek (landuse=allotments) való tagelése, holott ott is landuse=residental a megfelelő. Közösségi kert olyan terület ahol zöldségtermelés zajlik és a területen lévő épületekben (inkább csak sufnik) nem laknak életvitelszerűen.

Példák szép mappingra Magyarországon