OpenStreetMap

Fietspaden

Posted by meannder on 1 December 2013 in Dutch (Nederlands)

Veel straten zijn voorzien van een, in de weg geïntegreerde, fietsstrook. In OSM zijn verschillende van die wegen (rond Brugge b.v.) getagged met cycleway=lane (en dergelijke, zoals op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Bicycle). Tot zover OK... MAAR daarnaast is ook nog een highway=cycleway over de stroken getekend. Ook OK... Maar is het nodig/nuttig/juist om een fietsstrook 2x te taggen? En zoniet, welke mag weg/ kan blijven staan? Enerzijds is het duidelijker om "lane-systeem" te behouden, anderzijds is het jammer van het werk, als de reeds ingetekende fietswegen zouden weggedaan worden. Opm. Er wordt weleens vergeten om het fietspad en een kruisende weg aan elkaar vast te knopen... (Zie http://keepright.ipax.at/report_map.php?zoom=...)

Location: 3.210, 51.190

Comment from escada on 2 December 2013 at 08:20

Hallo Meannder,

ik zou ook de afzonderlijke highway=cycleway verwijderen. Maar misschien eerst even de auteur van die extra paden contacteren?

Dit is ook weer zo'n vraag waar je sneller reactie gaat op krijgen als je ze op de mailing list gooit. Ik weet niet hoeveel Belgen (of Vlamingen) de blogs hier volgen.

met vriendelijke groeten

Comment from escada on 2 December 2013 at 20:38

Hallo,

Je kan je inschrijven via https://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-be

We hebben het recentelijk ook nog over de dubbele straatnamen gehad. Je kan de link bovenaan die pagina gebruiken om in het archief te duiken.

Het komt erop neer dat de straat name = naamA - naamB krijgt en ook name:left en name:right krijgt. Niet alle tools kunnen daar mee over weg, maar daar leven we dan maar mee.

nog veel plezier met het mappen.

Login to leave a comment