OpenStreetMap

kempelen's Diary Comments

Diary Comments added by kempelen

Post When Comment
Taksony CBA about 1 year ago

Szia LGer,

Köszi a szerkesztést.

Ha megrajzolod körvonallal a CBA-t, akkor már nincs szükség a pontként korábban berajzolt elemre, mert akkor két CBA lesz ott.

A korábbi pont viszont nagyon sok adatot tartalmaz, így azt át kell vinni a másikra. Nem törölhető csak úgy.

Erre JOSM használatakor a “Geometria cseréje” a funkció. (Ki kell jelölni a korábbi objektumot amit lecserél az ember, és az újat.) Mivel a JOSM még utólag is meg tudja csinálni, megcsinálom most, hátha te a böngészős szerkesztőt használtad, amit nem ismerek.

Van ott egy autógumis is, 2014-es adat. Az vajon létezik még?

2020 Február 3 17:30: Importok, StreetComplete és egyebek over 3 years ago

Köszi, hogy kiraktad ide :)

Lassacskán... over 3 years ago

Van az OsmAndban offline országos térkép, fel is ajánlja letöltésre máris a telepítés után. Ráadásul karácsonykor féláron szokott lenni a program ha fizetőset használod. (Nem néztem idén van-e akció, de mintha lenne, 1500 Ft-ot ír a Play website.)

Sajnos most épp átmenetileg megállt a Mapbox műholdkép, így nehézkesebb rajzolni, de szerintem sokat halad a térkép is folyamatosan. POI-kat importálunk listákból, utcanév ellenőrzéseket fejlesztünk, meg hasonlók.

Hátha ismét rajzolni is lesz kedved, jól jön a segítség! :)

Mapping my Mapping about 5 years ago

Well said! Thanks!

Kiindulási pont… over 8 years ago

Szuper, kíváncsian várjuk a tapasztalatokat is! Üdv a csapatban! :-)

Mióta szerkesztem? over 9 years ago

Ez nálam cseles, mert: Térképszerkesztő ezóta: 2007. október 6.

Ellenben: Your first Node, created Jul 20th, 2010.

http://hdyc.neis-one.org/?kempelen

A közte eltelt időben néha belenéztem a Wikibe, hogy hogy is kéne ezt csinálni, meg elolvastam a Beginners Guide-ot évente, de mindig feladtam. (Bing akkor még nem volt, eleinte GPS-em se.)

Gyömrői út 99-től 136 over 9 years ago

Ha BKV megállókba futsz személyesen, akkor lehetne a “verified=no”-t eltávolítani, feltéve, hogy helye pontos, azok a buszok mennek rajta és a száma. Ha csináltál a tábláról fotót, még most is megteheted.

Én csak a környékemen csináltam meg célzottan még közvetlen az importálás után, sajnos azóta ez a feladat elfelejtődött. Be is írom most a Wikibe:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Hungary/Hiba_lista

Transition from OpenStreetBugs to OSM Notes over 9 years ago

Hi! OsmBugs integration to external website was easy, with JS and OpenLayers layer. We had that on www.openstretmap.hu .

This is not possible with Notes, due to different implementation, and would require API coding. Maybe later. But:

for now, can we get a query option that works on www.openstreetmap.org with lat&lon in query string, plus &addnote=1 or whatever, that auto-starts the notes dialog? Please! This is also related to “transition”.

Thank you!

Where to report abuse? over 9 years ago

Thanks! I can see the user is gone. :-)

Fejlesztések a weblapon over 9 years ago

Köszönöm, vettem, felírtam a tennivalók közé!

Kossuth tér építkezés about 10 years ago

Szép. Én is bontottam egy szállodát egy fél éve (volt-Volga), az is most ilyen. Ott szépen halad az új építkezés, bár még nem tudom miről fogom felrajzolni.

Árterületet én nem rajzolnék, elég nekem olyanokat, ami 1 hónap múlva is még hasznos lesz, meg 5 év múlva is. Arra inkább egy célszolgáltatás kell, mint pl a jószolgálat, szerintem. (Olyan ár meg remélhetőleg nem lesz, ami olyan tartós eredményekkel jár, mint amit megrajzoltak OSM-ben messze innen :-( …)

Nyergesújfalu előtte - utána (térkpező parti) about 10 years ago

Thank you! This is the result of the first Hungarian mapping party. :-)

Feladatterv about 10 years ago

Lehet, hogy “CASE” hiba van a programomban. Úgy rémlik definiáltam UNIQUE-t arra az oszlopra, de a MySQL megengedi ugyanazt kisbetűvel beszúrni, SELECT-ben meg visszaadja mind a két félét (where name=’arany jános sor’-ra). MySQL-ben meg kell néznem, hogy case sensitive-re állítani az oszlopot… PHP-ben hash tábla, az valószínűleg case sensitive, de még pontosítás kellhet. Főleg, hogy pont ilyen hibákat akarunk megtalálni. :-D Egyébként, ha csinálok egy plusz oszlopot, ami CS mega mostani marad CI akkor a CI (case insensitive) oszlopban count(*) group by name count > 1-gyel egyből le lehet kérdezni azokat a neveket, amik csak case-ben térnek el… este, ha lesz időm.

Péter: Napi frissítésen dolgozom. Sémát mire érted? A –slim-et, bár nem tudom, hogy a korrekt frissítés-e, ha simán lefuttatom az osm2pgsql parancsot megint. Az frissít vagy töröl és betölt? (Nem találtam kapcsolót ami erre vonatkozna. Jelenleg ezeket a saját összegyűjtött tippjeimet használom: http://www.osmtippek.hu/teszt/osm2pgsql/

Feladatterv about 10 years ago

De a név elírásokat lista szerűen sokkal egyszerűbb javítani, és így országszerte javíthatom ugyanazt az elírást. Pl most javítottam egy csomó “u.”-t utca-ra, az A és B kezdetűeket a listámon (Bár a legtöbb “u.”-t egyetlen emberke csinálta, aki országszerte nevesíti Dömcsi Bing munkáit, rákérdezek a forrásaira…)

A fentebbit nem egészen értem. az egész országot vizuálisan átnézni és validálgatni lehetetlen. A fentebbi javaslat az utcanevek elírásaira vonatkozott, ehhez nem kell más, mint a neveket nézni. Illetve, ha lesz a 18.000 elemű listánkból egy olyan amiben minden jó név helyesnek van jelölve, akkor gyakorlatilag csak az újakat kell. Esetleg egy helyesírás ellenőrzőt lehetne ráfuttatni kezdésnek, mert azzal is sok kiesne.

No persze az nekem fel se tűnt, hogy utcákat nem is említ Rumcájsz…sőt, a két példa sem utca volt. De azokra is lehetne listás keresés, csak hát konkrétan mire… gondolom iskolák nevét könnyebben tudjuk pontosítani mint kocsmákét, meg fontosabb is lenne. Egyébként a fentebbi kettő, hogy lenne helyesen? Belvárosi Tanoda,… ? Intézménynek minden betű nagybetű, hol a hiba?

Feladatterv about 10 years ago

Az OSM adatbázisban javítottakat nem tudom eldönteni, hogy megjelöljük-e jónak. Segítheti a további munkát, de ha pl “Petőfi u.”-t megjelöljük jónak úgy, hogy 3 db volt és javítottuk, akkor a köv. frissítéskor már jónak fogja megtartani, ha közben valaki rajzolt egy negyediket. Szóval hibásat azt hiszem jobb lenne sose jelölni jónak, és majd csak frissítéskor tűnik el, ha nem felejtem el implementálni azt a részt… mert ma elfelejtettem. :-)

Feladatterv about 10 years ago

Csináltam nektek erre egy scriptet. Nincs agyontesztelve. Teljesen manuális.

A saját utcaindex adatbázisomba tárol, aminek a scripjeit emiatt átírtam úgy, hogy ne törléssel kezdjenek, tehát elvileg meg tudom majd tartani amit mentetek. De nem tudom most frissíteni az utcalistát benne, bizonyos technikai gondok miatt. 1 hónapos… (Peti: nem tudok egyelőre a PostGIS-be erről a szerverről csatlakozni, csak localhostról.. de azon is lefuttattam az előbb egy osm2pgsql frissítést, szóval cool… :-) )

De 1 kattintással át lehet menni az OSM böngészőjébe a “?”-en keresztül és akkor lehet ellenőrizni, hogy valóban rossz-e még. Ugyanott van OSM ID lista is, amit a JOSM-ba be lehet másolni, asszem ez a formátum, vesszős.

Mondjuk 18000 nevet átnézni elég szívás, főleg, hogy csak ígéret, hogy megtartom amit lementetünk.

A diktátor kereső nincs feltöltve, tud valaki neveket adni? Ha kell egyáltalán az a feature. Mert ugyebár csak önkormányzatot lehet felhívni, vagy valaki helyit, hogy mi lett az új név. (Erről az FB csoportban volt szó nemrégiben.)

URL-t privátban küldöm, mert most jöttem rá, hogy sok spam robot becsekkel minden checkboxot és elküldi a formot, hamar levalidálnák nekünk az egészet. :-( Asszem kelleni fog rá egy htaccess fájl jelszó…

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 11 years ago

Köszi az ötleteket!

Ha már egyéb-térképek, vajon Dömcsi turistatérképe is belerakható? Jól jött volna a múltkor. http://domice.hu/magyar.html

Magyarországi útosztályozás az OSM-ben over 11 years ago

Hi!

Lásd még: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Hungary/F%C5%91%C3%BAt

Ez nem teljesen egyezik azzal amit te írsz, vagy igen? Primary/Secondaryban biztos hogy van különbség. (Nem osztályoztam még utakat, csak azt a linket ismerem.)