OpenStreetMap

grin has commented on the following diary entries

Post When Comment
Veresegyház Fürj utca nyomvonala rossz! about 2 years ago

A műhold szerint sem 2000-ben, sem 2005-ben sem pedig 2010-ben nem. Picit törtem egyet a nyomvonalán, hogy egyezzen a műhóddal de az balra tör, nem jobbra, és nem vzet át a Rigóba. Feltettem pár házat is, hogy lásd hogy mi a gondom: ott nincs hely egy utcának. Illetve ha van akkor végig kell rajta menni GPS-szel mert nem tudjuk merre mehet.

Hello over 2 years ago

Hello Mapper! :-)

OSM Seminar in the heart of Africa about 3 years ago

Hello Jotam!

Nice work! It's great to hear that people could meet OSM there since it can really help them.

I was wondering whether do you have more recorded GPS tracks around? Could you upload them to OSM as well?

There is Bing coverage on the area but to be able to see whether there's an offset there should be more overlapping tracks. There is also MapBox coverage but it seem to divert from some roads you've drawn and I wonder whether there's been a change on the area or the mapping was not precise enough (like Way: 343666238 is 10+ meters off the sat imagery while others [like Way: 303510149] exactly cover it). (I don't see how old the imagery is, by the way.)

I wish there'd be more such successful seminars around.

Peter

Ortofotós rajzolási érdekesség (a perspektívikus torzítás) about 3 years ago

Brief: the images are not satellite but aerial (airplane) photos [orthophoto], and the perspectivic distortion is unexpectedly high for the unaware eyes: we usually draw buildings by tracing the top and moving it to cover the bottom; in the above case it resulted 5-6 meters difference due to the distortion, and the top had to be shrunk by 5%.

utak durva hibáinak kimutatása over 3 years ago

(listáról ide is bemásolom) Kitaláltad gondolom hogy ezt mi okozza: amikor valaki egy nagyobb területen offsetet javít akkor végig kell menni a határvonalon és minden kilógó szakaszt egyenként átnézni, nehogy Zorro legyen benne. Láthatóan még maradt bőven. Sajnos míg nem sikerül kiirtani a Bing00 részeket addig ilyenek lesznek.

Nagyon hasznos ez a keresés egyébként bármilyen útra vonatkoztatva is.

OSM Node Density 2014 almost 4 years ago

Beautiful, thank you very much!

Android GPS navigáció magyar hanggal (offline) almost 5 years ago

Valóban, az SVOX egy azon kevés program közül amiért fizettem, és megérte. Kár, hogy csak mariska van, nem szeretem ha egy nő akar navigálni.... ;-)

Utcanevek almost 5 years ago

Vannak újak... néhány pont nélkül is.

Semmibe tartó kerékpáros útvonalak almost 5 years ago

Reality beats paper every fucking time! :-)

Ma regisztráltam almost 6 years ago

Ha aggódsz a privát dolgaid miatt és azért nem publikus a track akkor érdemes a privát dolgokat levágni az elejéről, végéről, mert a teljesen publikus és azonosítható trackek jelentősen jobban használhatóak.

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 6 years ago

Leírom akkor, hogy nálam milyen GPS-t használó cuccok figyelnek a telefonon:

  • Locus Pro, ezt séta közben sokat szoktam használni, mert szépen rajzolja az utat, képes szükség esetén még copyrightos térkép kijelzésére is, ami néha életet ment (turistautak.hu ismeri az összekötő utat, mi meg nem)
  • OSMand+ értelemszerűen, ezzel autóban is navigálok
  • GPS essentials - a dashboardja verhetetlen
  • GPS status - a legjobban átlátható status progi, a Locus is ezt használja belül
  • GPS averaging - kiegészítendő pár sw azon problémáját hogy a gps ugrál

  • Vadonleső - nem használom nagyon de hátha valaki...

  • Vespucci - ezt sem de leírom....

Josm over 7 years ago

Számos bajom volt régebben vele, leginkább az, hogy nem ment Linux alatt rendesen sem magában, sem a yahoo része, a slippymap meg nem is volt, így az egész lógott a semmiben, nem volt viszonyítási alapom, ráadásul a hátterek nélkül nem lehetett rájönni, hogy azért néz ki extrém gagyin, mert az alapbeállítás vetülete torzít (nekem legalábbis).

A potlatchet meg lehet szokni, de nyilván több száz objektumot csinálni vele nem túl vidám; de ha megnézed, én inkább kicsiket szerkesztettem, javítgattam.

Ennek két oka volt:

1) nem nagyon volt trackem, mivel nem volt időm sétálni és nme volt biciklim ;-)

2) semmiféle módon nem tudtam használni az OSM térképet, sem GPS-re se navigációra sem semmire. így nem sok értelme van energiát ölni bele. de most már terjed a slippymap használata, majd be akarom operálni a wikipédiába is, így érdemes szerkeszteni.

Anonymus a Hős over 7 years ago

A Névtelen Hős vélhetően a norc.ro. Szuperhős.

tracks over 8 years ago

Well last time I tried to check what JOSM is it was an extremely ugly, hard to use beast. Maybe I'll check again sometimes. But potlatch, even being flash, slow as hell and possessing a weird user interface looked 50 times better.