OpenStreetMap

Törökbálint

Posted by Roland Pallai on 26 October 2014 in Hungarian (Magyar).

Haladunk Törökbálint házszámozásával; a fél város készvan kb. Nem egy gyors művelet, de nem is lassú: eddig 3 délután alatt 1500 házszámot lestünk le, ebből ma 700-at, 2ó 15p alatt. Ennél valamivel többet sikerült felvinni, mert az ortofotó alapján gyakran lehet interpolálni.

Gépesített alakulatunk 2 fő, 1 autó, egy Sony Z2 mobil (GPS+Glonass). A mobilon a Keypad-Mapper 3 app-pal dolgozok, ez GPS pozícióhoz tárolja a bevitt számokat. A módszer egész jól bevált, a minták 1-2% -át problémás értelmezni a GPS hibák miatt, de ez nem rossz hibaarány. Az autó egyesben alapjáraton épp megfelelő tempót diktál, nem sokat kell kuplungozni. Az utólagos felszerkesztés kb ugyanennyi idő vagy még valamivel több.

Engem az osm iránti lelkesedés, párom pedig az autózás szeretete és az ebéd motiválja. Nagy szerencse az adatrögzítői múltja, jól bírja a monotonitást. :) Ennél többet már én nem bírok.

Hajdú Péter Like bisztrójában király a pizza és a hangulat - minden alkalommal rácsekkoltunk. A TV-ken kizárólag lenémított TV2 megy, ami még vicces is néha

Most nem lesz alkalmunk visszamenni egy ideig, de később simán befejezzük az egész várost ha senki nem előz be!

Location: Közép-Magyarország, 2045, Magyarország

Login to leave a comment