OpenStreetMap

KF-huset i Klöse utanför Nordmaling

Posted by Nidron on 18 July 2015 in Swedish (Svenska)

Försökte hitta åt ett hus utanför Nordmaling som några 22-åriga entusiaster skaffat och gjort om till ett kulturhus. Var där i helgen på en festival, jag gillar decentraliserad kultur och tänkte det kunde vara värt att åka dit och bidra med något jag gjort trots att man inte fick nån reseersättning, ingen mat och fick heller inte använda köket, utedass mm. Det första jag gjorde när jag kom dit var att sätta mig på en säng i huset och börja gråta och sa att att det är ovärdigt att inte få ett skit tillbaks för att man försöker bidra med kultur. Han som anordnade festivalen vart sur och sa att han vart tydlig innan med vad som gällde och sa att han kunde skjutsa mig till tågstationen så jag kunde åka hem igen. Men då ville jag inte åka tillbaks till stan eftersom allt där var misär. Fick i varje fall en starköl 10,5% och en kopp kaffe och jag accepterade läget.

Dom hade café där man var tvungen att köpa all mat och jag hade inga kontanter. Hade heller inte swish eftersom jag köpt en ny telefon av billigaste sort och fick inget att funka. Alla där tyckte såklart att lösningen är att köpa en iphone istället. Försökte förklara att det var svårt att bland annat använda openstreetmap i en sån telefon men jag kände inte riktigt att jag nådde fram. Hursomhelst är jag skyldig KF-huset 40 spänn för att jag inte kunde betala maten, tänker inte betala tillbaks det.

Träffade några poeter i 20-årsåldern. De skulle göra en tre timmar lång performance då de improviserade en dikt, samtidigt som en person satt vid en dator och skrev ner allt dom sa. Datorn skulle vara kopplad till en projektor så publiken kunde se hur dikten växte fram i realtid. Poeterna skjutsade hem mig till Umeå sen.

Location: Klöse, Nordmalings kommun, Ångermanland, Västerbottens län, Norrland, Sverige

Login to leave a comment