OpenStreetMap

onlogische routebegeleiding

Posted by Frank Vogel on 18 November 2020 in Dutch (Nederlands)

Hoe kan ik zien dat een route is geblokkeerd als gevolg van verouderde data? In Middenmeer wordt ik een aantal malen zeer onlogisch weg geleid van logische route alsof de door mij gekozen straat is afgesloten of geblokkeerd. Het betreft hier de Wilgenlaan in Middenmeer tussen de Hoornseweg en de Plataanlaan. I.P.V. de route over te nemen over de Wilgenlaan wordt er een aantal malen heel krampachtig, via de Esdoornlaan en de Meidoornlaan gepoogd om te leiden naar de Dr. Hoogkamerlaan en dat is volstrekt onlogisch en maak de reistijd langer. De standaard begeleiding (gekozen eindpunt is Kokkel 1 Middenmeer) wil dat je via de prof. ter Veenweg en de Prof. Colijnstraat gaat. Als je een iets grotere wagen hebt (busjes e.d.) is dat in elk geval al een heel ongelukkige keuze maar je hebt op deze route via de Colijnstraat en dan de verlengde Breestraat en Plataanlaan veel obstakels en tegenliggers waarvoor je steeds moet stoppen of vertragen en als je via de Wilgenlaan zou gaan heb je dat helemaal niet dus is de reis sneller.

Location: Middenmeer, Hollands Kroon, Noord-Holland, Nederland

Comment from Sanderd17 on 22 November 2020 at 12:35

Dag Frank.

Bedoel je deze begin en eindpunten? https://www.openstreetmap.org/directions?engine=fossgis_osrm_car&route=52.81317%2C5.00147%3B52.80950%2C5.00831#map=17/52.81100/5.00486

Zowel OSRM als GraphHopper lijken daar een logische route te nemen. Maar misschien is hier wat context nodig.

OpenStreetMap is in eerste plaats de data. Rond die data is software gemaakt om de data te gebruiken (zoekmachines, weergave applicaties, routeer algoritmes, …). Deze gebruiken OSM data, en zijn vaak specifiek geschreven voor OSM, maar zijn geen onderdeel van OSM.

Ik heb het gevoel dat je een specifieke app gebruikt die OSM data gebruikt. Zou je die app kunnen vermelden?

Als je problemen hebt met OSM (verkeerde weergaves, verkeerde routes, verkeerde zoekresultaten, …) dan kan dat ofwel aan de software, ofwel aan de data zelf liggen. Soms is er data tekort om een correcte tijdsinschatting te maken, soms wordt data verkeerd geïnterpreteerd door de software, soms is de data inmiddels als gecorrigeerd, maar gebruikt de software nog een oude export (vaak bij offline apps).

In ieder geval kan ik hier niets verkeerd vinden, aangezien zowel OSRM als GraphHopper correcte routes vinden.

Comment from mehedi0209 on 24 November 2020 at 11:08

great

Login to leave a comment