OpenStreetMap

BáthoryPéter's Diary Comments

Diary Comments added by BáthoryPéter

Post When Comment
Veresegyház Fürj utca nyomvonala rossz! almost 7 years ago

Pontosan miről is van szó? Az utcákat látom, de problémát nem értem.

1. Arany Tisza Apartmanház about 7 years ago

Kedves ${Neptun-kód}! Ha jól sejtem, a feladatkiírásban az állt, hogy a Profil oldaladra jegyzeteld az elkészült ojjektumokat. Ez a Napló inkább olyasmi mint a FB hírfolyam, sokan olvassuk, nem erre való ;)

További jó szerkesztést! üdv, Péter

Első lépések… over 7 years ago

Én gyakorlott felhasználóként, amikor valaki segítséget kér, mindig gondban vagyok, hogy hol is kezdjem. Köszönöm ezt a szuper naplóbejegyzést, sokat tanultam belőle!

Ha a dokumentációk tanulmányozása közben hibára, hiányosságra bukkansz, a wikin tudod javítani magad is, az openstreetmap.hu-val kapcsolatban pedig írhatsz a levlistára. Ja, és kérdezz bátran! :)

Belépés a programba! almost 8 years ago

Üdv a szerkesztők között :)

Valóban ferde épületek Budapesten over 8 years ago

És már megint nem töltötted fel a changesetet? :P

Semmibe tartó kerékpáros útvonalak almost 9 years ago

Persze jó lenne, ha meglenne nálunk a teljes kerékpáros hálózat, de a valóságban ezek mennyire létező dolgok? Tehát azon túl, hogy egy útvonal szerepel egy rendezési tervben, van bármi nyoma a helyszínen? Vagy csak a papíron léteznek? Sőt, ezek szerint még ott sem teljesen?

Feladatterv about 9 years ago

Kicsit khm nemzeti érzelmű oldal, de van rajta pár tipp a kommunista utcanevekhez: http://zsakutca.iksz.net/page.php?20

Én egyébként egy kicsit másik irányból gondoltam megfogni a dolgot. Felszeletelném az országot (bounding boxokra) és azokat lehetne validálni interaktív térképes felületen. Kiemelne egy-egy utcát, kiírná a nevét, te megnézed, hogy jó-e a név, ott megy-e az utca, ha igen, rányomsz egy okét, ha nem, kapsz egy JOSM linket. Ha kész a szelet, beszínezné mondjuk zöldre.

Ehhez viszont jó lenne, ha úgy tudnék nekiállni, hogy a szerveren lévő adatbázist használom, mert nem lenne poén átírni egy másik sémára. (Tényleg, melyik sémát használod?) Meg ehhez is jó lenne a napi frissítés.

Most viszont rohanok, vár a Gerese :)

Feladatterv about 9 years ago

Igaz, én is szoktam látni elütéseket. Meg van a másik fele, ahol az utca két oldalán máshogy szerepel az utcanév (pl. Kékgolyó utca vagy Kék Golyó utca). Gondolkozom rajta, hogyan lehetne ezeket könnyebben kiszűrni.

Feladatterv about 9 years ago

Milyen pontatlanságokat találtál? A neveket területenként ki tudom gyűjteni egy listába, ha az segítség.

Térképszerkesztő próbálgatása about 9 years ago

Látom közben a levlistát is megtaláltad :) Facebbokon itt szoktunk társalogni: http://www.facebook.com/groups/164314157038254/

Térképszerkesztő próbálgatása about 9 years ago

Szia! Üdvözöllek a térképszerkesztők között! :)

Itt nincs szükség jóváhagyásra, a módosítások gyakorlatilag azonnal megjelennek. Ha valami mégsem jelent meg a térképen, előfordulhat, hogy valamit nem teljesen jól csináltál, és a szoftver nem tudja értelmezni. Dokumentációt és útmutatókat itt találsz: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/HU:Main_Page

Ha elakadsz, vagy kérdésed van, keress meg nyugodtan bármelyikünket, szívesen segítünk.

üdv, Péter

OSMI mánia over 9 years ago

Akkor nagyrészt ugyanazt csináljuk :) Mondjuk én a címkézetlen vonalakkal és kapcsolatokkal még nem foglalkoztam, de tervben vannak. A majdnem kapcsolódó utakból piros csak az van Mo-on, ami az elmúlt egy-két héten keletkezett, de a sárgák felszámolása nem kis feladat lenne.

Én ma keep right!-tal nagyjából hibamentesítettem a főváros budai oldalát Érdtől Pomázig, most belekezdek Pestbe, de érzésem szerint egyedül hamar fel fogom adni.

OSMI mánia over 9 years ago

Milyen jellegű hibákat javítottál?

Én kb egy hete felszámoltam az önmagát metsző vonalakat az ország középső sávjában, előtte pedig az összes single/duplicated nodes in way hibát. Szeptemberben pedig a “majdnem csatlakozó” és duplikált utakat, vagyis az OSMI routing rétege szerinti pirosakat és kékeket. A héten keep right!-tal javítok mindenfélét Bp budai oldalán.

Jók ezek hibajavítós időszakok, egyrészt érzi az ember, hogy mennyit javul vele a térkép, másrészt sok érdekességgel és új szerkesztővel találkozik :)

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 10 years ago

Most látom, hogy egy sorba rakta az egészet, amikor elküldtem. Működik így is? Dömcsi térképéhez hasonló módon csinálsz egy mappát, bele ezt a fájlt és a címet kicseréled erre: http://domice.hu/256/{0}/{1}/{2}.png (nem próbáltam)

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 10 years ago

@Grin: OsmAnddal is van lehetőség a gaz gonosz ellenség térképeit használni. Fájlkezelővel az osmand/tiles könyvtárban hozz létre egy TuHu könyvtárat, benne egy .metainfo fájlt ezzel a tartalommal:

[url_template] http://map.turistautak.hu/tiles/turistautak/{0}/{1}/{2}.png [ext] .png [min_zoom] 1 [max_zoom] 18 [tile_size] 256 [img_density] 8 [avg_img_size] 18000