OpenStreetMap

kucai's diary

Recent diary entries

Mapbox satellite view experiment

Posted by kucai on 14 August 2014 in English (English)

Been trying to get more zoom than just level 17 with iD and Potlatch. I tried using browser zoom view, which is quite usable for Chrome and Mozilla, but doesn't work with IE. It didn't work with Potlatch either, the satellite view remained constant regardless of browser zoom level.

Also, using iD on 19in monitor with max browser zoom, will leave about 2 inches of vertical editing area. To get best alignment, I left out the tagging process for later so that I get to trace with thin lines instead of the fat iD highway line types.

It was a slow process. I'll rather wait for better imagery (or JOSM implementation of iD zoom interpolation) for those areas, which we'll probably get in 3 years. Hopefully!

Location: Taman Sri Semantan, Taman Permai Indah, Temerloh, Gemas, Negeri Sembilan, 28000, Malaysia

Senarai lokasi masjid

Posted by kucai on 27 June 2014 in Malay (Bahasa Melayu)

Assalamualaikum.

Aku ada jumpa senarai masjid/surau untuk daerah hulu langat yang siap lengkap dengan gps koordinit (lari sikit dari lokasi sebenar, kadang2 kena search keliling baru jumpa kubah masjid), nama masjid, nama kampung dsbnya. Baru sempat siap dalam 20 lokasi gitu, maklum le bila download area sekitar point guna JOSM, kawasan keliling pun touchup sikit2. Guna shift-D, copy paste koordinit, zoom out sikit hingga skala kat atas kiri skrin tunjuk dalam 50meter, lepas tu klik download to current data layer.

Lepas tu aku call diorang, katanya kat JAIS ada senarai untuk seluruh Selangor. Haa... terbeliak mata nak siap, tapi insyaAllah pahala banyak wooo...

Older Entries | Newer Entries