OpenStreetMap

kucai's diary

Recent diary entries

Senarai lokasi masjid

Posted by kucai on 27 June 2014 in Malay (Bahasa Melayu)

Assalamualaikum.

Aku ada jumpa senarai masjid/surau untuk daerah hulu langat yang siap lengkap dengan gps koordinit (lari sikit dari lokasi sebenar, kadang2 kena search keliling baru jumpa kubah masjid), nama masjid, nama kampung dsbnya. Baru sempat siap dalam 20 lokasi gitu, maklum le bila download area sekitar point guna JOSM, kawasan keliling pun touchup sikit2. Guna shift-D, copy paste koordinit, zoom out sikit hingga skala kat atas kiri skrin tunjuk dalam 50meter, lepas tu klik download to current data layer.

Lepas tu aku call diorang, katanya kat JAIS ada senarai untuk seluruh Selangor. Haa... terbeliak mata nak siap, tapi insyaAllah pahala banyak wooo...

Older Entries | Newer Entries