OpenStreetMap

OSMI mánia

Posted by hunsly on 9 October 2012 in Hungarian (Magyar).

Napokban jó sok OSMI hibát javítottam és talán még fogok is. Szóval a ha Dunántúlon nem találtok hibát akkor nem a megjelenítő hibás, hanem tényleg nincs hiba. :D

Discussion

Comment from BáthoryPéter on 9 October 2012 at 21:04

Milyen jellegű hibákat javítottál?

Én kb egy hete felszámoltam az önmagát metsző vonalakat az ország középső sávjában, előtte pedig az összes single/duplicated nodes in way hibát. Szeptemberben pedig a “majdnem csatlakozó” és duplikált utakat, vagyis az OSMI routing rétege szerinti pirosakat és kékeket. A héten keep right!-tal javítok mindenfélét Bp budai oldalán.

Jók ezek hibajavítós időszakok, egyrészt érzi az ember, hogy mennyit javul vele a térkép, másrészt sok érdekességgel és új szerkesztővel találkozik :)

Comment from hunsly on 10 October 2012 at 14:02

Következő OSMI hibákat javítom:

Amúgy csak Dunántúllal foglalkozom. Ha végeztem, akkor talán elkezdem a CLC adatok segítségével bővíteni a területfunkciókat. Bár nem világos még hogy érdemes jelölni a területeket geometriailag. Kérdés hogy érdemes e minden egyes kis “fapamacsot” inner kapcsolatba tenni az őt befoglaló multipolygonba. Na de sok kis kérdés van ezzel kapcsolatosan még. ;)

Comment from BáthoryPéter on 10 October 2012 at 15:51

Akkor nagyrészt ugyanazt csináljuk :) Mondjuk én a címkézetlen vonalakkal és kapcsolatokkal még nem foglalkoztam, de tervben vannak. A majdnem kapcsolódó utakból piros csak az van Mo-on, ami az elmúlt egy-két héten keletkezett, de a sárgák felszámolása nem kis feladat lenne.

Én ma keep right!-tal nagyjából hibamentesítettem a főváros budai oldalát Érdtől Pomázig, most belekezdek Pestbe, de érzésem szerint egyedül hamar fel fogom adni.

Comment from hunsly on 10 October 2012 at 15:58

Én csak addig csinálom amíg van hozzá kedvem. :D Elvégre csak hobbi. :)

Log in to leave a comment