OpenStreetMap

bitic's diary

Recent diary entries

Retorn a Openstreetmap

Posted by bitic on 29 August 2011 in Catalan (Català)

Després dels període vacacional he tornat a fer modificacions a OpenStreetMap. Fa uns dies vaig posar nom als illots del Port de Maó i vaig corregir el nom d'una cala. També vaig afegir-hi el far de la Mola i el nom de l'Illa de l'Aire. Avui he posat el castell de Miravet i el ferry que travessa el riu. També he posat la línia de ferry de Ciutadella a Alcúdia, que no hi era, i la nova terminal de Ciutadella. També s'hi haurà de posar el nou braç exterior del port de Ciutadella, però no tinc cap traça de GPS. Poc a poc, el mapa es va omplint.

Location: les Tres Cales, l'Ametlla de Mar, Baix Ebre, Tarragona, Catalunya, 43860, Espanya

Aprenent més coses: JOSM

Posted by bitic on 28 April 2011 in Catalan (Català)

Avui he continuat el meu procés d'aprenentatge d'OSM. He provat el GIS específic per a OSM JOSM i m'ha agradat força, encara que a nivell d'usabilitat pot millorar molt. En aquest sentit, el Potlatch 2 és molt millor, encara que sigui molt més limitat. El millor de JOSM és que permet veure fonts de dades WMS, és a dir, fotos aèries, dades del cadastre, etc., que ajuden molt a fer mapes.

He aconseguit veure el cadastre, el qual m'ha confirmat que la feina que he fet fins ara, a base de fer traces amb el GPS de l'iPhone, està bastant bé! Me n'alegro.

El que no he trobat és cap font d'imatges de satèl·lit per Catalunya. M'aniria molt bé per a completar ràpidament l'Ametlla de Mar, que és el meu objectiu ara. A part dels carrers, cal que millori molt la línia de costa, que no està gaire bé. Algú té alguna idea?

També he vist que hi ha un plugin d'OSM per a QGis. Està molt bé, ja que aquest és el programa que uso a la feina, encara que només ho faci esporàdicament.

En resum, avui he vist que hi ha eines força potents que em poden ajudar molt a aconseguir els meus objectius de cartògraf afeccionat. :-)

Location: les Tres Cales, l'Ametlla de Mar, Baix Ebre, Tarragona, Catalunya, 43860, Espanya

Passejades en bicicleta

Posted by bitic on 26 April 2011 in Catalan (Català)

Avui he aprofitat els .gpx de les meves passejades en bicicleta per a introduir camins i carrers a l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i pel Delta.

Location: les Tres Cales, l'Ametlla de Mar, Baix Ebre, Tarragona, Catalunya, 43860, Espanya

L'autopista AP-7 ja té entrades i sortides a l'Ametlla de Mar

Posted by bitic on 26 April 2011 in Catalan (Català)

Aprofitant traces de GPS que tenia emmagatzemades, he acabat de completar la sortida de l'AP-7 a l'Ametlla. Segur que hi queden detalls pendents, però crec que ha estat un bon primer projecte a l'OpenStreetMap. El que m'agradaria saber, és quant de temps tarden les modificacions a propagar-se a tot el sistema.

Location: Racons, l'Ametlla de Mar, Baix Ebre, Tarragona, Catalunya, 43860, Espanya

My first edit

Posted by bitic on 25 April 2011 in English (English)

I just did my first edit to the map. I took a GPS trace I created and tried to introduce the junction to exit the motorway at l'Ametlla de Mar, coming from the North. I'm not sure I did it well, but it is a start.

Location: les Tres Cales, l'Ametlla de Mar, Baix Ebre, Tarragona, Catalonia, 43860, Spain