OpenStreetMap

Rumcajsz has commented on the following diary entries

Post When Comment
Balkány almost 5 years ago

Köszi! Sajnos nem tudom mikor járok arra megint, de igyekszem majd teljessé tenni a térképet. :)

Feladatterv about 5 years ago

Nagy élet volt itt, amíg pihentem. :) Megpróbálok egyben válaszolni mindenre.

A nevek javítására szerintem is jobb a lista, mint a területi módszer, mert az elírásokat jobban lehet listaszerűen szemrevételezni. Ennek ellenére a területi térképnek is lenne "helye", mert azt gondolom a pár nap nézelődés után, hogy a térképet érdemes lenne átnézni kockáról kockára is.

Lenne 1-2 technikai jellegű javaslatom, kérdésem. - Mire való a "A megjelölt nevek jók" gomb, ha úgy is frissíted a listát mellesleg. Szerinted validálni kellene az összes fennlévő utcanevet? - Nagyon jók ezek a hibacsoportok, szerintem ezeket még bővíteni lehetne. Néhány példa: útca, utolsó szó nagy betűvel kezdődik (Utca, Tér stb.), dupla space, nem alfanumerikus karakter, számot tartalmazó utcák, - Az "ellenőrzendők keresése" lista nekem a 17. oldaltól kezdve hibát dob: "QUERY ERROR:MDB2 Error: unknown error". - A diktátor lista nagyon jó ötlet! Én egy kicsit mégis átalakítanám. Egy olyan lista lenne jó szerintem, amik tipikus elírások lehetnek, elavulások. Ilyen a Bajcsy-Zsilinszky, Vörösmarty, Széchenyi, stb. Amúgy tudok csinálni az átnevezett Budapesti közterületek alapján egy kiinduló listát a "diktátorokhoz", ha ez szükséges.

Zsolt

Feladatterv about 5 years ago

Kis-nagybetű problémák, kötőjel problémák, pontatlan megnevezések. Igazából nem haladtam szisztematikusan, csak szúrópróba szerűen nézegettem a térképet. De ahol láttam ilyet, ott javítottam is. pl. Belvárosi Tanoda, Dohány utcai Zsinagóga, stb...

Térképszerkesztő próbálgatása about 5 years ago

Kösz Péter a biztató szavakat. Egyelőre próbálom kiismerni magam a lehetőségek között. Remélem tudok majd érdemben is segíteni a közösségnek.