OpenStreetMap

Відвантажуючи в OSM черговий трек, помітив на своїй сторінці красиве число:

– my edits 1,000 –

Ювілейним став набір 16053977, де позначив Ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету.

Переглянув історію. Першими були кілька правок на початку далекого 2009-го, але їх в розрахунок можна не брати бо це було ще до епохи Bing. Початок “серйозного” маппінгу - квітень 2011-го.

Посидів, помислив - що змінилося за два роки? Своє місто пізнав краще, ніж за все попереднє життя. Прокачуючи мапперські скілли, розжився спочатку смартфоном з GPS, потім серйозним туристичним навіґатором. Пересів з ашан-сіті-байка на надійного педального коня з брендової стайні. Без сумніву, це позитивно позначилося на фізичній формі.

Та й внутрішні зміни напевне якісь відбулися. Ніколи не вважав себе авантюристом (як і тепер не вважаю), але от в Ботанічний сад поперся просто за кадрами для конкурсу “Вікі любить землю” (розумію, що шанси на приз близькі до нуля, зате рідне місто буде краще представлене у вікіпедії - воно того варте). Територія саду виявилася звідусіль закритою. Пробиратися довелося не без акробатики. з велосипедом в одній руці, звісившись над струмочком десь далеко внизу. Був обгавканий собаками та поляканий охоронцем :-) Але в підсумку - лише позитив, бо в саду дійсно дуже гарно і фотки начебто вийшли.

Так що маппінг вас однозначно змінить на краще. Якщо не киснутимете за комп’ютерами ;-)

Discussion

Comment from _sev on 10 May 2013 at 05:48

Вітаю!

Comment from Larry0ua on 10 May 2013 at 09:40

Справжній ювілей :)

Comment from [C3]Paradox on 13 May 2013 at 20:59

Поздоровляю!

Comment from Lindroid on 14 May 2013 at 19:44

О, коли монстри картографії вітають - відчуваєш себе прямо на гулянці, дякую :)

Ще веселіше було б святкувати в зростаючому колі мапперів в реалі :) Сподіваюся, що наступний “ювілей” так і буде. Схоже, тенденції і передумови до цього є (тьху-тьху щоб не наврочити).

Log in to leave a comment