OpenStreetMap

Захоплення маппінгом присадило мене на велосипед. Напевне що це найкращий засіб збирання геоданих. Посадка, вища ніж у пішохода і у більшості автомобілів, дає можливість бачити більше. Висока мобільність і маневреність: не шкода часу зганяти подивитися "а куди виходить он-та дорога?" або "а чи дійсно цей провулок тупий?" Діапазон швидкостей дозволяє обирати між мікромаппінгом з нанесенням магазинчиків і колодязів та швидкісним проїздом міжрайонними дорогами. З витрат на дорогу лише вода/батончики/печиво. Коротше, технічно - самі плюси. Усім раджу відірвати дупу від крісла за комп'ютером і прикріпити до неї велосідло.

Але відкриваються сумні моменти. Веломаппінг вже найближчими до міста селами показує безрадісну картину. В багатьох селах не те що не видно табличок з назвами вулиць, часто номери будинків можна побачити через дев'ять на десятий. Що це? Пофігзм місцевих жителів? Їх злиденність? Байдужість органів місцевого самоврядування? Хіба незрозуміло, що це не елементи декору, а іноді може стати вирішальним в питанні життя чи смерті? Куди вони (не дай Боже) викликатимуть екстренні служби? У тринадцяту хату від повороту? Жах і сум.

Discussion

Comment from shel777 on 9 October 2011 at 15:27

еще бы понять что написано)))

Comment from Larry0ua on 9 October 2011 at 15:53

кратко - веломаппинг это очень круто, но в селах часто нет табличек улиц и номеров домов

Comment from Larry0ua on 9 October 2011 at 15:54

а на рахунок сіл загалом скажу, що часто буває навіть складно розібрати, де закінчується одне село і починається наступне. Лише на трасах ставлять таблички...

Comment from Lindroid on 9 October 2011 at 16:08

shel777, кратко-2:
оторвите *опу от кресла за компьютером и садитесь в седло велосипеда

Comment from Dennis Vydrin on 9 October 2011 at 17:10

У вас є можливість все виправити, намалювавши докладну OSM-карту бажаного населеного пунка :) От тільки дорогу малюй не малюй, а якщо по ній проїхати неможливо, то жодна мапа не допоможе.

Comment from Lindroid on 9 October 2011 at 17:27

На велі проїхати можливо всюди. Я так і роблю. Біда у тому, що навіть проїхавши, намалювати карту неможливо. Назв вулиць і номерів будинків НЕМАЄ. Навіть на центральних вулицях або на тих, якими проходять транзитні дороги, на представницьких будівлях, де вони, теоретично, зобов'язані бути апріорі. Це те, що я побачив на власні очі, після вчорашньої віломандрівки ( http://www.openstreetmap.org/user/Lindroid/traces/1116182 ), під такими враженнями і був написаний пост.

Comment from shel777 on 10 October 2011 at 12:12

теперь понял что про велосипеды!

Log in to leave a comment