OpenStreetMap

BáthoryPéter has commented on the following diary entries

Post When Comment
Veresegyház Fürj utca nyomvonala rossz! 12 months ago

Pontosan miről is van szó? Az utcákat látom, de problémát nem értem.

1. Arany Tisza Apartmanház about 1 year ago

Kedves ${Neptun-kód}! Ha jól sejtem, a feladatkiírásban az állt, hogy a Profil oldaladra jegyzeteld az elkészült ojjektumokat. Ez a Napló inkább olyasmi mint a FB hírfolyam, sokan olvassuk, nem erre való ;)

További jó szerkesztést! üdv, Péter

Első lépések… over 1 year ago

Én gyakorlott felhasználóként, amikor valaki segítséget kér, mindig gondban vagyok, hogy hol is kezdjem. Köszönöm ezt a szuper naplóbejegyzést, sokat tanultam belőle!

Ha a dokumentációk tanulmányozása közben hibára, hiányosságra bukkansz, a wikin tudod javítani magad is, az openstreetmap.hu-val kapcsolatban pedig írhatsz a levlistára. Ja, és kérdezz bátran! :)

Belépés a programba! almost 2 years ago

Üdv a szerkesztők között :)

Valóban ferde épületek Budapesten over 2 years ago

És már megint nem töltötted fel a changesetet? :P

Semmibe tartó kerékpáros útvonalak almost 3 years ago

Persze jó lenne, ha meglenne nálunk a teljes kerékpáros hálózat, de a valóságban ezek mennyire létező dolgok? Tehát azon túl, hogy egy útvonal szerepel egy rendezési tervben, van bármi nyoma a helyszínen? Vagy csak a papíron léteznek? Sőt, ezek szerint még ott sem teljesen?

Feladatterv about 3 years ago

Kicsit khm nemzeti érzelmű oldal, de van rajta pár tipp a kommunista utcanevekhez: http://zsakutca.iksz.net/page.php?20

Én egyébként egy kicsit másik irányból gondoltam megfogni a dolgot. Felszeletelném az országot (bounding boxokra) és azokat lehetne validálni interaktív térképes felületen. Kiemelne egy-egy utcát, kiírná a nevét, te megnézed, hogy jó-e a név, ott megy-e az utca, ha igen, rányomsz egy okét, ha nem, kapsz egy JOSM linket. Ha kész a szelet, beszínezné mondjuk zöldre.

Ehhez viszont jó lenne, ha úgy tudnék nekiállni, hogy a szerveren lévő adatbázist használom, mert nem lenne poén átírni egy másik sémára. (Tényleg, melyik sémát használod?) Meg ehhez is jó lenne a napi frissítés.

Most viszont rohanok, vár a Gerese :)

Feladatterv about 3 years ago

Igaz, én is szoktam látni elütéseket. Meg van a másik fele, ahol az utca két oldalán máshogy szerepel az utcanév (pl. Kékgolyó utca vagy Kék Golyó utca). Gondolkozom rajta, hogyan lehetne ezeket könnyebben kiszűrni.

Feladatterv about 3 years ago

Milyen pontatlanságokat találtál? A neveket területenként ki tudom gyűjteni egy listába, ha az segítség.

Térképszerkesztő próbálgatása about 3 years ago

Látom közben a levlistát is megtaláltad :) Facebbokon itt szoktunk társalogni: http://www.facebook.com/groups/164314157038254/

Térképszerkesztő próbálgatása about 3 years ago

Szia! Üdvözöllek a térképszerkesztők között! :)

Itt nincs szükség jóváhagyásra, a módosítások gyakorlatilag azonnal megjelennek. Ha valami mégsem jelent meg a térképen, előfordulhat, hogy valamit nem teljesen jól csináltál, és a szoftver nem tudja értelmezni. Dokumentációt és útmutatókat itt találsz: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/HU:Main_Page

Ha elakadsz, vagy kérdésed van, keress meg nyugodtan bármelyikünket, szívesen segítünk.

üdv, Péter

OSMI mánia over 3 years ago

Akkor nagyrészt ugyanazt csináljuk :) Mondjuk én a címkézetlen vonalakkal és kapcsolatokkal még nem foglalkoztam, de tervben vannak. A majdnem kapcsolódó utakból piros csak az van Mo-on, ami az elmúlt egy-két héten keletkezett, de a sárgák felszámolása nem kis feladat lenne.

Én ma keep right!-tal nagyjából hibamentesítettem a főváros budai oldalát Érdtől Pomázig, most belekezdek Pestbe, de érzésem szerint egyedül hamar fel fogom adni.

OSMI mánia over 3 years ago

Milyen jellegű hibákat javítottál?

Én kb egy hete felszámoltam az önmagát metsző vonalakat az ország középső sávjában, előtte pedig az összes single/duplicated nodes in way hibát. Szeptemberben pedig a "majdnem csatlakozó" és duplikált utakat, vagyis az OSMI routing rétege szerinti pirosakat és kékeket. A héten keep right!-tal javítok mindenfélét Bp budai oldalán.

Jók ezek hibajavítós időszakok, egyrészt érzi az ember, hogy mennyit javul vele a térkép, másrészt sok érdekességgel és új szerkesztővel találkozik :)

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 4 years ago

Most látom, hogy egy sorba rakta az egészet, amikor elküldtem. Működik így is? Dömcsi térképéhez hasonló módon csinálsz egy mappát, bele ezt a fájlt és a címet kicseréled erre: http://domice.hu/256/{0}/{1}/{2}.png (nem próbáltam)

Andorid - OSM mindenhol :-D almost 4 years ago

@Grin: OsmAnddal is van lehetőség a gaz gonosz ellenség térképeit használni. Fájlkezelővel az osmand/tiles könyvtárban hozz létre egy TuHu könyvtárat, benne egy .metainfo fájlt ezzel a tartalommal:

[url_template] http://map.turistautak.hu/tiles/turistautak/{0}/{1}/{2}.png [ext] .png [min_zoom] 1 [max_zoom] 18 [tile_size] 256 [img_density] 8 [avg_img_size] 18000