OpenStreetMap

Nieuwe ontdekking

Posted by 750-katana on 4 October 2013 in Dutch (Nederlands)

Gisteren gezocht naar een methode om gebouwvormen beter te maken. In Gorinchem heb ik heel perfect getekende gebouwen gezien, zoiets wil ik in Dordt ook. Gezocht op Wiki en OSM-forum en zo kwam ik uit bij PDOK. Daar vond ik de [PDOK-BAGviewer](wms:http://geodata.nationaalgeoregister.nl/bagviewer/ows?SERVICE=WMS&FORMAT=image/png&VERSION=1.1.1&SERVICE=WMS&REQUEST=GetMap&LAYERS=pand&STYLES=&SRS={proj}&WIDTH={width}&HEIGHT={height}&BBOX={bbox}) , deze geïnstalleerd in JOSM. Nu kan ik dit als laag aanzetten en de gebouwvormen overtekenen, is veel werk maar wel heel goed. Vandaag begonnen in de binnenstad, Muntcomplex en Rechtbank en omgeving. In mijn enthousiasme gelijk een deel van de Voorstraat gedaan. Ben best tevreden.

Comment from Cavit on 5 October 2013 at 20:29

Ik ben onder de indruk van je vele edits.

De gebouwen in Gorinchem zijn direct uit BAG geïmporteerd door gebruiker ruudblank. Ook de gebouwen in Nijmegen zijn afkomstig van BAG.

Er zijn al een tijdje plannen om het mogelijk te maken voor OSM-gebruikers om een stukje BAG-data te downloaden, en in JOSM te importeren. Zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/BAGimport en http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18311. Overtekenen zou dan niet meer nodig zijn. Helaas is de conversie van BAG naar een .osm-bestand dat JOSM kan inlezen op dit moment nog omslachtig.

Hide this comment

Comment from 750-katana on 13 October 2013 at 19:38

Hoi Cavit,

Ik had het verhaal op het forum ook gelezen, vooral het gedeelte dat het nog niet zo makkelijk is. Daarom ben ik toch maar begonnen. Er zijn nl. mensen die allerlei winkels invullen maar de locaties waren nog zo vaag. Nu er een hoop is ingetekend kunnen ze preciezer invullen. Zodoende.

Groeten Katana.

Hide this comment

Leave a comment

Parsed with Markdown

 • Headings

  # Heading
  ## Subheading

 • Unordered list

  * First item
  * Second item

 • Ordered list

  1. First item
  2. Second item

 • Link

  [Text](URL)
 • Image

  ![Alt text](URL)

Login to leave a comment